Vlaams gezin boekt Nijlcruise bij Thomas Cook, maar krijgt busreis in de plaats

© *

Voor Christel Vandeput, haar man Eric Briers en hun twee dochters is de zomervakantie "helemaal in duigen gevallen". Het gezin uit Beringen boekte in januari via Thomas Cook een Nijlcruise in Egypte, maar bij aankomst zaterdag kregen ze te horen dat de cruise niet kon doorgaan wegens te weinig boekingen. Ze kregen twee opties voorgeschoteld: een busreis door Egypte in de plaats of meteen terug naar huis vliegen.

mtm

Het gezin uit Beringen kwam zaterdagavond aan op de luchthaven van Hurghada. Daar kregen ze echter meteen te horen dat hun geplande Nijlcruise niet kon doorgaan. "Te weinig boekingen", luidde de verklaring.

"We hebben onze reis geboekt in januari", aldus Vandeput aan TV Limburg. "De reisagenten hadden ons toen gezegd dat we snel moesten zijn, want er waren nog maar vier kajuiten over. Er is nog een koppel hier. Zij hebben geboekt via Neckermann en daar hadden ze net hetzelfde tegen gezegd."

De vier kregen ter plaatse twee opties. De eerste was een busreis door Egypte ter vervanging van de cruise. "Ze zeiden ook dat we morgen met de eerste de beste vlucht naar huis konden terugkeren en een klacht indienen. Maar we konden toch niet de volgende dag alweer vertrekken? Wat kan je dan doen?"

Het gezin koos dan maar voor de busreis door Egypte. Geen pretje volgens de familie. "We hebben al veel volwassenen, maar ook veel kinderen, gezien met wapens in hun handen. Dan denk je soms wel: oei, waar zijn we nu beland? We moeten ook bijna elke dertig minuten stoppen voor een veiligheidscontrole."

De familie wil nu een schadevergoeding van Thomas Cook. "Alles valt in duigen. Hopelijk is er een vergoeding. Dit is zeker niet hetzelfde als een cruise."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen