© BFM

Restaurant zwaar beschadigd na brand, politie gaat uit van brandstichting

In de Van de Perrelei in Hoboken is maandagmorgen brand uitgebroken in restaurant Le Comptoir. Er raakte niemand gewond, maar er is heel wat schade in de zaak. Het is ook al het derde incident in het restaurant op vier dagen tijd. De politie gaat uit van brandstichting.

inke

De brand werd rond 5 uur opgemerkt door een voorbijrijdende bestuurder, die meteen alarm sloeg. De politie evacueerde zes bewoners uit de bovengelegen appartementen en de brandweer had het vuur snel onder controle.

“De brandweer kon de brandhaard niet meteen detecteren, maar rook wel een benzinegeur. De getuige die de brand had opgemerkt, had iemand zien wegrennen. Wij gaan dan ook uit van brandstichting”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Het is bovendien al het derde incident in het restaurant op vier dagen tijd. Op 29 juni was er een inbraak en in de nacht van 30 juni op 1 juli werd ook al geprobeerd om brand te stichten, toen zonder veel erg. Ook nu bleef de schade beperkt, omdat de brand snel werd opgemerkt. De politie onderzoekt de incidenten.

Er is heel wat roetschade in het restaurant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER