© *

Zoveel koffie dronken Monica en co in ‘Friends’

In Central Perk, het stamcafé van Joey, Monica, Rachel, Ross, Phoebe en Chandler, vloeide de koffie rijkelijk. Bijna in elke aflevering van 'Friends' zaten ze er in de zetel van een kopje te nippen. Schrijver Kit Lovelace spitte daarom alle afleveringen uit op zoek naar hoeveel bakjes elk personage verslond.

flb

Vier haar geleden kreeg schrijver Kit Lovelace een artikel onder ogen met als titel 'Hoeveel mensen zou je kunnen doden met alle cafeïne die in Friends wordt geconsumeerd?'. Omdat er niet echt een antwoord kwam op die vraag in het artikel zelf, besloot hij eigenhandig op onderzoek uit te gaan. Daarvoor moest hij alle seizoenen en liefst 236 afleveringen doorploegen. Vervolgens bracht hij in kaart hoeveel koffie de zes hoofdpersonages hadden gedronken en deelde daarvan een grafiek op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo kwam hij tot de conclusie dat ze samen liefst 1.154 kopjes koffie hebben verslonden in de tien jaar dat de reeks liep. Kampioen onder de koffiedrinkers was Phoebe met 227. Rachel sloeg er met 138 exemplaren dan weer het minste achterover, al kwam dat misschien omdat zij in de eerste afleveringen nog koffie moest serveren aan de anderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer