Buur redt bejaarde bewoonster uit woningbrand: “Ik heb gedaan wat iedereen zou doen”

© foto’s pdv

Een 81-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Wortegem dankt haar leven aan het kordate optreden van haar buurman. Die redde haar maandagmiddag uit haar brandende woning. “Ik een held? Maar neen, ik heb gedaan wat iedereen toch zou doen.”

Paul Darragas

De 71-jarige Michel Deven staat nog te trillen als hij vertelt hoe hij zonder nadenken zijn buurvrouw uit haar brandende woning heeft gehaald. Maandagmiddag omstreeks 12.30 uur werd de buurt van de Groenstraat in Wortegem opgeschrikt door een luide knal. Uit de woning van de alleenstaande Simonne Ronsse (81) kwam rook. Al snel kwamen de hulpdiensten, maar daarop had buurman Michel Deven niet gewacht. Hij rende de brandende woning in en redde Simonne uit haar brandend huis. De vrouw liep lichte brandwonden op aan hoofd en benen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Van haar woning blijft amper iets over en ook een aanpalende woning liep schade op.

Handtas

© pdv

“Ik zat in mijn huis toen ik een enorme knal hoorde”, vertelt Michel Deven. “Ik liep meteen naar buiten en zag rook uit de woning van Simonne komen. Binnen hing toen al een dikke zwarte rook. Ik hoorde iets in de keuken en ik zag ook iets bewegen. Ik greep er naar en had Simonne vast. Ik heb haar meteen uit het huis gesleurd. Ze wou nog haar handtas zoeken, maar daar was absoluut geen tijd meer voor. Het plafond begon te branden en we waren amper buiten of de vlammen sloegen al uit het huis. Ik had echt geen minuut later mogen zijn of Simonne was niet meer uit de brandende woning geraakt.”

De oorzaak van de brand ligt allicht bij een ontplofte gasfles, maar een branddeskundige moet nog definitief uitsluitsel brengen. Het slachtoffer kan bij wellicht bij familie terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen