© Victoriano Moreno

Inbreker knevelt en slaat bejaarde vrouw, maar wordt snel gevat dankzij alerte voorbijgangster

Een 87-jarige vrouw is in de nacht van zondag op maandag zwaar aangepakt in haar woning in Antwerpen. De inbreker knevelde en sloeg haar, en ging dan aan de haal met haar fiets. Enkele uren later kon de 33-jarige dader worden opgepakt.

JaTi

De man was rond middernacht de woning van de bejaarde vrouw binnengedrongen. Ze werd bedreigd met een mes, gekneveld, geslagen en beroofd. Hij ging onder meer aan de haal met een kleine som geld, een bankkaart, wat juwelen en de oude, grijze fiets van de dame. Toen de vrouw de kust veilig achtte, kon ze zichzelf bevrijden en naar haar zoon vluchten. Die verwittigde meteen de politie. De vrouw werd voor verzorging overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis.

Rond 1.30 uur werd een vrouw aan de Groenplaats aangesproken door een man die haar zei dat hij net een fiets had gestolen en dat ze hem mocht hebben als ze wou. Ze ging niet op het aanbod in en alarmeerde een voorbijrijdende politiepatrouille, die onderweg was naar een andere opdracht.

© Politie Antwerpen

Achtervolging

De agenten troffen de man aan ter hoogte van de taxistand op de Groenplaats en spraken hem aan. Hij ontweek hun vragen en zette het plots op een lopen in de richting van de Geefstraat. De vrouwelijke inspecteur ging meteen achter de man aan en haar collega keerde de combi. In de Geefstraat wierp de wegvluchtende man zijn rugzak weg. Na een korte achtervolging werd de dief uiteindelijk in de Bergstraat gevat. In zijn rugzak werd de buit teruggevonden die hij had meegenomen bij de bejaarde vrouw.

De 33-jarige Algerijn werd meegenomen voor verhoor. Hij bleek al voor een aantal feiten gekend te zijn bij de politie, onder een hele lijst van aliassen. Hij werd maandag voorgeleid bij het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer