VIDEO. Massaal veel reactie op noodkreet van ouders Thorben (4)

Er is mogelijk een oplossing in de maak voor het mobiliteitsprobleem van de kleine Thorben (4) uit Schelle. De jongen liep zware hersenschade op bij de geboorte en kan vanaf oktober terecht in de dagopvang in Duffel. Maar de ouders kunnen onmogelijk elke dag zelf hun kind wegbrengen. Daarom deden ze vorige week een oproep op ATV. Er kwam massaal veel reactie op en er is ook een mogelijke oplossing in de maak.

De ouders van Thorben uit Schelle sloegen eerder deze week een noodkreet op ATV en op sociale media. De jongen liep bij zijn geboorte zware herenschade op en heeft daarom nood aan gespecialiseerde zorg. Na lang wachten kregen zijn ouders bericht dat hij daarvoor vanaf oktober terecht kan in dagopvang De Maretak in Duffel. Maar: de ouders van Thorben zijn niet in staat hun zoon elke dag op tijd af te zetten.

De dagopvang is op 20km van hun woonplaats en beiden hebben een fulltime job. Hun zoon afhalen lukt wel, maar de ouders zoeken iemand die hem ’s morgens naar De Maretak kan voeren van maandag tot vrijdag. Een grote wagen is een noodzaak, want Thorben zit in een rolstoel.

Na de oproep werd de mailbox van de ouders overspoeld met reacties van mensen die zijn familie een hart onder de riem wilden steken of zelfs een helpende hand wilden toereiken. "Het kinderrechtecommissariaat heeft zelfs contact met ons opgenomen, omdat het probleem van Thorben zo schrijnend was en ze zelf mee naar een oplossing wilden zoeken", aldus papa Mano Janssen.

De vader wil iedereen nu terugmailen en hen bedanken voor de steun en goede raad. "Volgende week zit ik samen met iemand die een crowdfundingsactie wil starten om een grote wagen te kopen. Daarmee zouden we dan een netwerk van vrijwilligers kunnen opstarten, waarmee verschillende mensen hem zouden kunnen wegbrengen en halen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER