Lissa Lewis in duet met Rob de Nijs: “Speciaal voor mijn mama”

Ze ontmoetten elkaar in 2016 tijdens het Schlagerfestival in Hasselt, nu is hun eerste single samen een feit: ‘De wereld draait door’. Rob de Nijs (74) en schlagerzangeres Lissa Lewis (23) schelen qua leeftijd een halve eeuw, maar muzikaal zitten ze naar eigen zeggen op dezelfde golflengte.

inke

Het duet zal ook live gebracht worden op zaterdag 9 december in de Lotto Arena te Antwerpen, waar Lissa Lewis ‘special guest’ is tijdens het verjaardagsconcert van Rob de Nijs, ‘Rob 75’.

“Een duet met Rob de Nijs staat al heel lang bovenaan mijn verlanglijstje”, zegt de Kapelse schlagerzangeres Lissa Lewis. “Hoewel ik maar 2 jaar oud was toen Rob in Vlaanderen een nummer 1-hit scoorde met ‘Banger Hart’, ken ik zijn repertoire heel goed en vind ik hem een uitzonderlijk artiest.”

“Ik ben opgegroeid met de muziek van Rob, want mijn moeder was en is een echte superfan. Ze gaat al sinds haar tienerjaren naar zijn concerten en heeft denk ik al zijn albums. Het duet ‘De wereld draait door’ is dus niet enkel de verwezenlijking van één van mijn muzikale dromen, maar zeker ook iets héél speciaal voor mijn mama.”

The real deal

“Lissa is ‘the real deal’, dat hoorde ik meteen”, aldus Rob de Nijs op zijn beurt. “In 2016 sloten we het Schlagerfestival in Hasselt samen af. De eerste avond toen we het brachten, hoorde ik een verfrissende, loepzuivere vrouwenstem in m’n oortjes. Ze zong bovendien een tweede stem, wat verre van makkelijk is, zeker zonder repetitie. Ik keek opzij, zag een enthousiaste, mooie jongedame naast me, maar ik kende haar eigenlijk niet.”

“Later die avond maakte ik kennis met Lissa en bleek ze bovendien een uiterst sympathiek, maar ook zeer ambitieus meisje te zijn, dat zeer goed weet waar ze naartoe wil in haar carrière. Er mag dan wel een aantal jaartjes verschil zitten tussen ons, maar muzikaal zitten we op dezelfde golflengte. Lissa is een talent dat Vlaanderen moet koesteren en dat ik met dit duet hopelijk nog een duwtje in de rug kan geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER