© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

SAVE Bord in Snellewindstraat

In heel Vlaanderen werden 3 nieuwe SAVE-borden onthuld. Eén van deze drie SAVE-borden staat in de Snellewindstraat in Bocholt.

RDR

De borden zijn een initiatief van de vzw ouders van verongelukte kinderen (OVK). Ze worden steeds geplaatst met medewerking van de gemeente. "Een SAVE-bord, Samen voor een veiliger verkeer, bevat een dubbele boodschap. Vooral is het een signaal van solidariteit van de leden met de familie. Maar het is eveneens een sensibilisatie- en preventie-instrument aangezien het bestuurders aanspoort veilig te rijden, door hen er op te wijzen dat op die plek een kind of jongere het leven liet", klonk het bij OVK.

Op de plaats in de Snellewindstraat waar het bord werd onthuld, verongelukte op 3 juli 2011 Ray De Wilde. Zijn moeder, z’n broer Ray en burgemeester Stijn Van Baelen onthulden het herdenkingsbord met een warme en emotionele oproep voor veiliger verkeer. Het bestuur van de vzw OVK las de namen voor van alle verongelukte kinderen van vorig jaar.

Een aangrijpend moment dat tot nadenken stemt. Van de meer dan 250 tot nog toe geplaatste SAVE-borden staan er drie in Bocholt. Burgemeester Van Baelen uitte zijn bewondering voor de moed van ouders van de vereniging ‘ ouders van verongelukte kinderen’ om vanuit hun persoonlijk verdriet zich in te zetten voor het algemeen belang zodat naar de toekomst zulke drama’s kunnen worden vermeden.

"Een Save Bord roept enerzijds de persoonlijke herinnering op van het kind wat op die plaats is gestorven, maar doet anderzijds ook een oproep tot sensibilisatie", aldus Van Baelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer