VIDEO. "Oostende is de max, maar Gent ook hé!"

Toerisme Oostende pakt voor het tweede jaar op rij uit met een campagne die zich specifiek focust op inwoners van de stad Gent. Maar ditmaal met nieuwe knipoog. Want door de oproep van Jan Matthys, aka de Homo Turisticus, om massaal naar Oostende af te zakken, blijkt Gent leeg te lopen.

dji, cma

In het nieuwe filmpje blikt Matthys terug op de impact van zijn oproep. “In Gent loopt er geen kat meer op straat. We laten een leeg basiskamp achter, dat zomaar kan ingenomen worden door West-Vlamingen, of erger nog, Hollanders”, zegt Matthys.

Gentse Feesten

“Ik weet dat het hier goed is. Maar wil je aub, al was het maar voor de Gentse feesten en al was het maar voor een paar uurtjes, het strand te verlaten en naar Gent terug te gaan om daar eens uw kop te tonen?”, smeekt Matthys.

Enkele Gentenaars in een beachbar, waaronder Coco Jr., Barbara Sarafian en Eveline Hoste, lijken het echter té leuk te vinden aan een beachbar, en ook televisiegezicht Frances Lefebure lijkt op het strand niet echt overtuigd. “Ja, ça va. Maar erna mag ik toch terugkeren hé?”.

Goodiebag

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) is tevreden. “Het campagnefilmpje van de Homo Turisticus ging vorig jaar snel viraal en de 1.000 goodiebags voor Gentenaars vlogen de deur uit. Gentenaars houden van Oostende en wij houden van hen. Een vervolg kon dus niet ontbreken”, zegt Vande Lanotte.

Gentenaars kunnen ook dit jaar een goodiebag ophalen bij Toerisme Oostende. Bovendien zetten verschillende Gentse horecazaken een Oostends gerecht op hun kaart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen