Direct naar artikelinhoud
Update

Zowel Mertens als Flipkens naar tweede ronde dubbelspel

Zowel Mertens als Flipkens naar tweede ronde dubbelspel
Beeld photo_news

Elise Mertens heeft zich op Wimbledon gekwalificeerd voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs won Mertens in de openingsronde met 6-2, 6-2 van het Canadees-Chinese duo Gabriela Dabrowski en Xu Yifan, de tiende reekshoofden. Het duel op Court 15 duurde 53 minuten. In de tweede ronde treffen Schuurs en Mertens de Oekraïners Nadiia Kichenok en Olga Savchuk of de Pools-Amerikaanse tandem Magda Linette en Maria Sanchez.

In het enkelspel overleefde Mertens maandag haar eersterondepartij niet. Ze kon niet stunten tegen Venus Williams (WTA 11). De Amerikaanse, die het grandslamtoernooi op Wimbledon vijfmaal won, haalde het in twee sets: 7-6 (9/7), 6-4.

Ook Flipkens in tweede ronde dubbelspel

Ook Kirsten Flipkens won vandaag haar eersterondepartij. Samen met de Indiase Sania Mirza won de 31-jarige Antwerpse in 1 uur en 12 minuten met 6-4 en 6-3 van de Japanse Naomi Osaka en de Chinese Zhang Shuai. De volgende tegenstanders voor Flipkens en Mirza komen uit het duel tussen de Britse paren Naomi Broady/Heather Watson en Katy Dunne/Harriet Dart.

Flipkens en Mirza vormen het dertiende reekshoofd. Mirza won het tornooi in 2015 aan de zijde van de Zwitserse Martina Hingis.