© BELGA

Nafi Thiam komt verspringen in Antwerpen voor Urban Memorial Van Damme

Net als vorig jaar gaat de Urban Memorial Van Damme op tournee langs de grootste Belgische steden. Op 8 juli doet het evenement de Groenplaats in Antwerpen aan. In Antwerpen ligt de focus op verspringen en tekent ook topatlete Nafi Thiam present. Ze maakt zo haar rentree in de competitie nadat ze een tweetal weken buiten strijd was met een blessure aan de linkerknie.

inke

Sporting A en evenementenbureau Golazo Sports brengen op zaterdag 8 juli de tweede editie van de Urban Memorial Van Damme naar Antwerpen. Naar aanleiding van de Memorial Van Damme werd vorig jaar voor het eerst een stedelijke tour georganiseerd die topatletiek en breedtesport combineert. Dit jaar was Luik de thuishaven voor hoogspringen, Oostende voor discus en Gent voor polsstokspringen. In Brussel gaat eind augustus sprint en kogelstoten door.

In Antwerpen ligt de focus op verspringen voor dames met als hoogtepunt een wedstrijd met nationale en internationale toppers als Nafi Thiam. De regerende olympische kampioene in de zevenkamp maakt haar rentree in Antwerpen. Ze sukkelde met een ontsteking in de linkerknie en moest daardoor forfait geven voor het BK atletiek in Brussel. De blessure was niet al te ernstig, maar Thiam wou geen risico’s nemen met het oog op het WK in augustus. In Londen is ze de topfavoriete.

De Groenplaats wordt voor één dag ‘een atletiekstadion’ met naast het verspringen ook een kinderinitiatie atletiek. Kinderen kunnen kennismaken met verschillende disciplines, zoals sprint, hordenlopen, speerwerpen, kogelstoten, hoogspringen en - natuurlijk - verspringen. De Antwerpse atletiekclubs Olse Merksem en Beerschot Vrienden Atletiek Club werken hiervoor nauw samen.

Het evenement vindt plaats op de Groenplaats van 13 tot 17 uur en is gratis.

Meer info: http://www.sport.be/urbanseriesmemorialvandamme/2017/nl/antwerpen/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER