Adele: "Heb aanbod voor Super Bowl-optreden afgeslagen"

Adele zal niet optreden volgend jaar tijdens de Super Bowl, het meest bekeken sportevenement in de VS. "Ze hebben me gevraagd maar ik heb neen gezegd", zei de Britse superster tijdens een optreden in Los Angeles. Bizar is wel dat de organisatie van de Super Bowl ontkent dat ze Adele een aanbod heeft gedaan.

De Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen, lokt elk jaar meer dan 100 miljoen kijkers in de VS alleen. Tijdens de rust zijn er traditioneel optredens van grote muzikale sterren. Dit jaar viel de eer te beurt aan Coldplay, Beyoncé, Mark Ronson en Bruno Mars. Het jaar daarvoor was onder meer Katy Perry te bewonderen.

Nog ontbrekend op de lijst: Adele, de grootste muzikale superster van het moment. Niet omdat ze niet gevraagd wordt, ze bedankt voor de eer. "Ik wil jullie graag vertellen dat ik de Super Bowl niet zal doen", vertelde ze aan het publiek tijdens een concert in Los Angeles. "Ik bedoel, die show gaat niet over muziek, en ik dans niet of iets dergelijks. Ze waren heel vriendelijk, ze hebben het me gevraagd, maar ik heb nee gezegd."

Al snel nadat de media de uitspraak van Adele hadden opgepikt, kwamen de NFL (National Football League) en Pepsi, dat de show tijdens de rust sponsort, met een opmerkelijke persmededeling waarin ze ontkennen dat ze Adele een aanbod hebben gedaan. "We hebben gesprekken gehad met verschillende artiesten, maar tot nog toe hebben we geen formeel aanbod gedaan aan Adele of aan iemand anders", luidt het in de mededeling, die dus wel in het midden laat of er informeel een vraag is gesteld.

Meest gelezen