© hns

Meisje (5) gered van verdrinkingsdood op recreatiedomein in Diest

In het recreatiedomein De Halve Maan (Diest) is woensdagnamiddag om 16 uur een vijfjarig meisje van de verdrinkingsdood gered. Het meisje werd uit het water gehaald en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

POM

Het vijfjarige meisje was woensdagmiddag alleen aan het spelen in het grote zwembad van de Halve Maan. Zonder haar ouders. Haar vader was wel in de buurt, maar buiten het zwembad. Allicht is het meisje zonder het te weten naar het diepe gedeelte van het zwembad afgezakt. Daar kon ze niet of onvoldoende zwemmen om boven te blijven.

Gered door andere zwemmers

“Attente zwemmers hebben meteen alarm geslagen en het meisje naar de rand van het zwembad gedragen. Het meisje was toen al buiten bewustzijn”, zegt een woordvoerder van de Halve Maan. Redders zijn meteen beginnen reanimeren en verwittigden de MUG. Het meisje is weer even bij bewustzijn gekomen, maar leek dan toch weer het bewustzijn te verliezen. De MUG heeft het meisje en haar vader naar een ziekenhuis meegenomen. Het is nog niet geweten hoe het nu met haar gaat.

Tine Sleurs, zwemdocente en auteur van het pas verschenen boek ‘Zwemmen zonder zwembad’ was toevallig aanwezig in de Halve Maan. “De redders hebben prima werk geleverd. Maar laat dit toch weer een les zijn voor de ouders: in het zwembad moet je kinderen altijd binnen armlengte houden. Op twintig seconden kan een kind verdronken zijn. Als ouder moet je zelf op je kind letten en niet denken: hier is volk genoeg.”

Aangeboden door onze partners