Dierenbeul slaat opnieuw toe: puppy krijgt fatale dosis rattenvergif binnen

© mye, IF

Voor de tweede keer in één week tijd heeft een dierenbeul in het Maldegemse een hond vergiftigd. De vier maanden oude border collie Melo kreeg een fatale dosis rattenvergif binnen. “Waarom doet iemand zoiets?”, zeggen baasjes Kiona en Tony.

Erwin Mynsberghe en Matthias Colpaert

Het koppel Kiona Brams en Tony Zoetaert uit de Bloemestraat trouwt morgen, maar de aanloop naar hun huwelijk werd verstoord door een tragische gebeurtenis. Anderhalve week vonden ze hun puppy Melo, een border collie van amper vier maanden oud, dood terug in zijn bench, een grote kooi. “Melo had die namiddag buiten gelopen op het terras, maar omdat ik Tony in Calais moest ophalen, had ik Melo binnen in zijn bench gestoken”, zegt Kiona Brams. “Hij was toen nog heel levendig en speels.”

Wanneer het koppel die avond terug thuis kwam, vonden ze echter een levenloze puppy terug. “Melo had nog warm”, vertelt Kiona. “We reden onmiddellijk naar een dierenarts in Brugge, maar die kon Melo enkel doodverklaren.”

Blauwe korrels

Al snel vermoedden Kiona en Tony kwaad opzet. “Toen we de bench inspecteerden, vonden we stoelgang terug die fluogroen was. Buiten op ons terras zagen we blauwe korrels liggen. Daarop stuurde de dierenarts het lichaam van Melo voor een onderzoek naar de faculteit dierengeneeskunde. Daaruit bleek dat hij een dodelijke dosis rattenvergif had binnengekregen. Aangezien honden instinctief geen vergif inslikken, vermoeden we dat het vergif in eten werd gedraaid en over de omheining werd gegooid.”

LEES OOK: Dierenbeul gooit giftig eten in loopweide van honden, baasje zoekt getuigen

Twee weken geleden werden drie honden in Middelburg op gelijkaardige manier vergiftigd, gelukkig zonder dodelijke afloop. Of het om dezelfde dader gaat, is nog onduidelijk. Zeker is dat de dader toen géén rattenvergif gebruikte. “Wij kunnen er niet bij dat iemand dit zou doen”, zeggen Kiona en Tony. “We hebben geen problemen met buren. Onze beestjes blaffen niet, ze storen niemand in de buurt.”

Ook andere hond verloren

Twee maanden geleden overleed ook de 10-jarige border collie Lelo van het koppel. “We troffen hem dood aan in de gang. Kort daarvoor was hij kortademig geweest, maar de dierenarts vond niks opmerkelijks. Maar na de dood van Melo begin je natuurlijk te twijfelen. Is hij bijvoorbeeld ook vergiftigd?”

Net zoals het baasje van de drie honden in Middelburg, dienden ook Kiona en Tony klacht in tegen onbekenden. Ze doen een oproep naar getuigen om zich te melden bij de politie. “De huisbaas heeft achteraan camera’s hangen, maar die werken niet. Wij overwegen ernstig om te verhuizen, want we hebben nog twee chihuahua’s, die we willen beschermen. Voor we ze buitenlaten, inspecteren we telkens het terras. Maar ook nadien kan er nog gif over de afsluiting worden gegooid. Waarom doet iemand zoiets?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen