© VRT - Jokko

Wie van deze zes muzikanten vervangt Kris Wauters bij Clouseau?

Vanaf komende maandag gaat Clouseau in 1000 zonnen op zoek naar een eenmalige vervanger voor Kris Wauters op het podium van Radio 2 Zomerhit. Uit ruim vijftig inzendingen kozen Koen en Kris zes getalenteerde muzikanten. Aurélie (21) uit Essen, Bjorn (38) uit Bavikhove, Michael (26) uit Schoten, Niels (20) uit Glabbeek, Sigi (21) uit Kuringen, en Simon (21) uit Antwerpen mogen tijdens de audities bewijzen waarom zij de nieuwe Kris zijn.

kidr

Aurélie, 21 jaar (Essen)

Het zou wel eens kunnen dat de zangpartijen die Kris normaal voor zijn rekening neemt, op Zomerhit opeens een paar octaven hoger klinken. Aurélie is de enige vrouwelijke muzikant van het gezelschap, en hoopt eenmalig onderdeel te mogen uitmaken van de eerste band waar ze ooit fan van was. Naast muziek speelt tekenen een grote rol in haar leven: Aurélie studeert aan het RITCS in Brussel, waar ze de richting animatiefilm volgt. Hiervoor moet ze alles met de hand tekenen, er komt geen computer aan te pas. Tijdens haar auditie gaat ze het nummer Louise zingen.

Bjorn, 38 jaar (Bavikhove)

De West-Vlaamse Bjorn vult het liefst elke minuut van zijn vrije tijd met muziek. Hij speelt in drie verschillende groepen: een bluesband, een formatie waarmee hij covers brengt van oude en hedendaagse nummers, en een akoestische groep. In die laatste samenstelling neemt hij de backing vocals en gitaar voor zijn rekening, iets dat hem goed van pas kan komen tijdens de auditie. Het nummer dat hij gaat zingen is Alleen met jou.

Michael, 26 jaar (Schoten)

Freelance muzikant Michael ging al op jonge leeftijd samen met mijn moeder, een grote fan van Clouseau, naar de concerten in het Sportpaleis. Michael heeft in 2014 de single On the Bus to Mexico uitgebracht, die zelfs de playlist van Radio 2 heeft gehaald. Zijn favoriete nummer van Clouseau is Swentibold, maar uiteindelijk heeft hij besloten om Shaken & grooven te spelen tijdens de audities.

Niels, 20 jaar (Glabbeek)

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is Niels al een ervaren muzikant. Drie jaar geleden nam hij immers al deel aan The Voice, waar uitgerekend Koen Wauters zijn coach was. Niels ziet muziek als een hobby waar hij later zijn job van hoopt te maken. Hij begon als drummer, maar neemt tegenwoordig vooral de gitaar- en zangpartijen voor zijn rekening. Sinds een aantal maanden vormt Niels een duo met een pianist. Zijn favoriete nummer van Clouseau is Domino, maar hij heeft voor Ik kan het niet alleen gekozen om tijdens zijn auditie te zingen.

Sigi, 21 jaar (Kuringen)

Sigi hoeft niet lang na te denken over de vraag hoe zijn muziekcarrière is begonnen: “Mijn vader liet me toen ik klein was in de auto het nummer Paradise City van Guns ‘n Roses horen. Ik was zo zot van dat nummer dat ik elektrische gitaar wilde leren spelen. De muziek van Clouseau leerde ik kennen toen ik les kreeg van Tom Lodewijckx, de gitarist van Clouseau.” ?

Inmiddels studeert Sigi aan het conservatorium Gent, en wil hij later beroepsmuzikant worden. Wat instrumenten betreft is hij van alle markten thuis, naast gitaar en zang bespeelt hij ook de piano, basgitaar en drums. Sigi deed vorig jaar mee aan The Voice, en koos toen Bart Peeters als coach in plaats van Koen. Nu moet hij de broers Wauters allebei zien te overtuigen, wat hij gaat proberen met zijn versie van het nummer En dans.

Simon, 21 jaar (Antwerpen)

Simon gaf het in zijn puberjaren liever niet toe, maar is al van jonge leeftijd een grote fan van Clouseau. Hij heeft zichzelf piano, gitaar en drum leren spelen, maar zou het liefst van al zanger in een eigen band worden. In het dagelijks leven is Simon student muziekproductie aan het conservatorium Gent. Hij hoopt Koen en Kris te overtuigen met zijn versie van het nummer Casanova.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer