Direct naar artikelinhoud
Voetbal

BBC: "Lukaku verkast voor 75 miljoen pond naar Manchester United"

Romelu Lukaku.Beeld Photo News

Everton en Manchester United zouden een akkoord hebben over de transfer van Romelu Lukaku. Dat meldt de BBC. Everton zou om en bij de 75 miljoen pond (zo'n 85,5 miljoen euro) kunnen opstrijken voor de spits van de Rode Duivels. Met Lukaku zelf is er nog geen akkoord. De Mancunians hopen snel een akkoord te vinden met de Everton-spits, zodat hij de selectie kan vervoegen voor het vertrek van zondag naar de Verenigde Staten. Daar bereidt Man Utd het nieuwe seizoen voor.

Er lijkt stilaan een einde te komen aan de speculaties over de toekomst van Romelu Lukaku. Zijn huidige club Everton zou een akkoord hebben met Manchester United. De transfer van Lukaku staat los van een eventuele terugkeer van Wayne Rooney, van Manchester United naar Everton.

Lukaku, die momenteel nog met vakantie is, liet in het verleden meermaals uitschijnen zelf te willen bepalen voor welke club hij volgend seizoen zou spelen. Ook een terugkeer naar zijn droomclub Chelsea leek lange tijd tot de mogelijkheden te behoren. Een transfer naar Manchester United zou een hereniging betekenen met coach José Mourinho. Mourinho liet, als coach van Chelsea, Lukaku in de zomer van 2014 naar Everton vertrekken bij een gebrek aan speelminuten.