Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Organiseer een zomerse picknick met dit broodje Niçoise

Geruit dekentje? Check. Vrienden? Check. Gevulde picknickmand? Double check. Scoor tijdens je picknick met dit broodje Niçoise: een heerlijke combo van tonijn, ei, ansjovis, olijven en tomaat.

Wat heb je nodig?
1 wit boerenbrood
5 à 6 blaadjes krop sla
40 g rucola
1 tomaat
3 hardgekookte eieren
150 g tonijn
6 à 8 gemengde olijven
6 ansjovisfilets
1/2 komkommer
1/2 gele paprika
1/2 rode ui
handvol basilicumblaadjes
20 takjes bieslook, gehakt
azijn
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Was de blaadjes sla en dep ze droog. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Pel de ui en snij in dunne ringen. Snij de paprika in reepjes en de komkommer, de olijven en de tomaten in plakjes.
Stap 2: Snij de ansjovisfilets in twee. Giet de tonijn af en maak los met een vork.
Stap 3: Snij een dunne plak van de bovenkant van het brood af. Haal het zachte binnenste uit het brood. Bedruppel de binnenkant van het brood met olijfolie. Beleg met alle ingrediënten. Begin met de helft van de sla en eindig met de resterende blaadjes sla.
Kruid met peper en zout en druppel er wat azijn over.
Sluit het brood en snij in spiesen.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel