“Eén cipier gesanctioneerd voor onterecht ziekteverlof tijdens staking in mei 2016”

© BELGAIMAGE

Er werd tot dusver één cipier gesanctioneerd omdat hij zich in mei 2016 tijdens de wekenlange staking in de Brusselse en Waalse gevangenissen onterecht ziek had gemeld. De betrokkene werd op non-actief gesteld.

Tijdens de bewuste staking was er sprake van cipiers zich met een doktersbriefje ziek hadden gemeld. Uit cijfers van Medex, de overheidsdienst die instaat voor de controles, is volgens Wouter Raskin gebleken “dat meer dan een kwart van de ziekteverloven van de cipiers tijdens het pinksterweekend van 2016 als verdacht kon bestempeld worden”.

Volgens minister Geens van Justitie vonden er 25 controles plaats met de vaststelling ‘ongerechtvaardigd’, ‘gerechtvaardigd voor een korte periode’, ‘zich niet aangeboden bij controlearts zonder geldige reden’ of ‘foutief adres’.

Tot dusver werd één cipier op non-actief geplaatst. Voor 11 andere personeelsleden is de procedure nog lopende. In 10 gevallen aanvaardde de directie de uitleg van de betrokkene. Twee anderen stonden in ‘staking’ vanaf de dag dat ze van de controlearts het werk moesten hervatten, een andere ging vanaf die dag gewoon terug werken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen