Leuvens gerecht pakt drie mensen op voor in scène gezette overval

De onderzoeksrechter in Leuven heeft drie verdachten voorgeleid van een verzonnen overval op de Grote Markt in Diest op 25 januari 2017. De drie zijn inmiddels vrijgelaten onder voorwaarden.

tg

Op 25 januari belde een 21-jarige vrouw uit Lummen rond 2u ’s nachts naar de politie. Ze zei dat ze net was overvallen door enkele mannen op de Grote Markt in Diest. De vrouw was op weg van haar werk, een café op de Markt, naar het huis van haar werkgever om de envelop met de dagopbrengsten van twee cafés in zijn brievenbus te gaan steken.

Zij hield voor dat zij ter hoogte van de kerk in de O. Nihoulstraat plots aan haar elleboog werd vastgepakt door onbekende mannen. De vrouw zou haar handtas hebben laten vallen en de daders zouden haar portefeuille en de envelop met het geld hebben meegenomen. De daders zouden met een auto zijn weggevlucht.

Tijdens het onderzoek naar de overval kwam de recherche van zone Demerdal enkele ongerijmdheden in het verhaal van de vrouw op het spoor.

Verder onderzoek wees uit dat de vrouw de overval naar alle waarschijnlijkheid zelf in scène had gezet in samenwerking met haar vriend, een 21-jarige uit Hasselt, en een tweede kompaan, een 25-jarige uit De Panne, zegt het Leuvens parket nu.

Aangehouden op de luchthaven

Op 26 juni werden de twee mannelijke verdachten opgepakt bij een huiszoeking op het adres van de 21-jarige in Hasselt. Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zij erkenden tijdens hun verhoor de feiten. De 21-jarige verdachte verbleef een week in voorhechtenis maar inmiddels zijn beide verdachten vrij onder voorwaarden.

De vrouwelijke verdachte, het vermeende slachtoffer van de overval, werd enkele dagen later gearresteerd op de luchthaven toen ze terugkeerde van een reis. Ook zij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en gaf toe dat de overval in scene was gezet. Zij werd aangehouden. De raadkamer liet haar op dinsdag 4 juli vrij onder voorwaarden.

Twee mannen en een vrouw die eind januari een overval in scène hadden gezet, zijn de voorbije weken door het Leuvense gerecht in de boeien geslagen. Dat meldt het Leuvense parket. De drie werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en twee van hen werden aangehouden, maar zijn intussen voorwaardelijk vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen