Gewapende overvaller in recordtijd aan de haal met inhoud van kassa

© atb

De Leuvense recherche is op zoek naar een man die woensdagnamiddag een warenhuis heeft overvallen in de Burgemeestersstraat. Dat deed hij in een recordtijd van amper 30 seconden.

atb

Omstreeks 14 uur stapte de kerel, volgens getuigen was de dader ongeveer 25 jaar oud, de Carrefour Express binnen. Eens binnen haalde hij een pistool tevoorschijn. “Met dat wapen heeft hij gericht op een van de kassa's”, aldus een medewerker van de winkel die liever anoniem blijft. “Vervolgens heeft hij zelf het geld uit de geopende lade gehaald. In minder dan een halve minuut was hij alweer weg. Langer heeft de overval niet geduurd.” De kassierster, een jonge Belgische van Venezolaanse afkomst, bleef ongedeerd maar was wel danig onder de indruk van de feiten. Volgens de getuige is de overvaller te voet weggevlucht. “We kennen hem niet omdat hij zich vermomd had met een sjaal, pet en zonnebril”, luidt het nog. Over de precieze omvang van de buit is niets bekend.

Sporenonderzoek

Er werd nog naar de kerel in de buurt uitgekeken maar die zoektocht leverde niet het gewenste resultaat op. Op bevel van het parket werd het gerechtelijk lab voor een sporenonderzoek naar de winkel gestuurd. Ook de federale gerechtelijke politie kwam even langs maar al gauw was het duidelijk dat dit onderzoek een kluif is voor de lokale recherche. Het was alweer een tijdje geleden dat er in Leuven nog een gewapende overval had plaatsgevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen