© REUTERS

Hazard en Batshuayi helpen Chelsea in extremis langs West Ham

In de Engelse Premier League heeft ook Chelsea zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het klopte West Ham in eigen huis met 2-1, maar kon het verschil pas een paar minuten voor tijd maken. Eden Hazard scoorde, Michy Batshuayi gaf een assist en Thibaut Courtois pakte in het slot uit met een broodnodige redding.

lgo

Nieuwbakken Chelsea-coach Antonio Conte begon aan de wedstrijd met twee Belgen in de basis: Thibaut Courtois en Eden Hazard. En of The Blues er zin in hadden. Doelman Adrian hield Ivanovic al snel van de openingstreffer, twintig minuten later krulde Hazard maar net naast.

Scoren lukte voor een aardig spelend Chelsea dus niet voor de rust, maar vlak erna was het wel prijs. Antonio stopte Azpilicueta foutief en de bal ging op de stip. Eden Hazard - wie anders? - zette zich achter de bal en ramde de 1-0 in het dak van het doel.

Chelsea bleef het commando voeren en het was dan ook best verrast toen Collins uit het niets de gelijkmaker kon scoren. Hij profiteerde van het feit dat de thuisploeg een hoekschop maar niet weggewerkt kreeg.

Conte gooide Michy Batshuayi (voor Oscar) en Victor Moses (voor Hazard) nog in de strijd en dat leverde vlak voor affluiten de winning goal op. Batshuayi bediende Costa en die trapte de 2-1 mooi voorbij Adrian. In het absolute slot moest Courtois nog alles uit de kast halen om Valencia van een late gelijkmaker te houden.