Direct naar artikelinhoud

Team Sagan overweegt nieuwe juridische stappen tegen uitsluiting uit Tour

Team Sagan overweegt nieuwe juridische stappen tegen uitsluiting uit Tour
Beeld belga

Bora-Hansgrohe, het team van Peter Sagan, gaat nog steeds niet akkoord met de uitsluiting van zijn kopman uit de Tour de France. "Zodra we het uitgebreide vonnis van het TAS hebben gelezen, zullen we met onze advocaten nieuwe juridische stappen overwegen", zei teammanager Ralph Denk vanochtend.

Wereldkampioen Peter Sagan werd dinsdag uit de Ronde van Frankrijk gezet nadat hij in volle sprint een elleboog richting Mark Cavendish uitstak. Bora wilde de straf ongedaan maken omdat Sagan niet gehoord is alvorens de uitsluiting werd bekendgemaakt. De ploeg ging in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS), maar dat wees het protest af en zei dat Sagan niet terugkeert in de Tour.

"In het belang van het team en onze sponsors zijn we verplicht alles te proberen om de uitsluiting ongedaan te maken. Hoe Peter dan in het peloton zou terugkeren, was een probleem voor de UCI geweest", aldus Denk.

Sagan maakt eind deze maand zijn rentree in de Clasica San Sebastian of de Prudential Ride in Londen. De Ronde van Polen is ook nog een mogelijkheid.