Hevige brand in garage slaat over en verwoest volledige woning: “Ons veilige plekje is weg”

© kvro

Een zware brand verwoestte in de nacht van vrijdag op zaterdag de woning van het Lierse echtpaar Dirk Clemens (54) en Gerda Storms (53). Ze waren op het ogenblik van de feiten thuis in de Beukenlaan, maar konden tijdig ontkomen. Clemens hield er wel eerste- en tweedegraads brandwonden aan over.

Kristof Van Rompaey

Om iets voor 1 uur hoorde het echtpaar een knal. Clemens, die werkt als internationaal vrachtwagenchauffeur, zat nog beneden aan zijn computer, terwijl zijn echtgenote al boven lag te slapen.

“Ik dacht eerst dat er op de Ring iets was gebeurd”, vertelt Gerda. Haar echtgenoot dacht dat zijn vrouw iets had omgestoten. Toen hij uiteindelijk de deur tussen de woning en de garage opentrok, kon hij alleen maar vaststellen dat de vlammen al tegen het plafond reikten. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was het vuur al overgeslagen naar de woning. De brand kwam metershoog door het dak. Dirk probeerde de vlammen zelf te lijf te gaan met een tuinslang. Hij werd ’s nachts overgebracht naar het ziekenhuis met brandwonden. “Het was misschien dom, maar het was een pure reflex.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen