© VTM

Boetes nu ook met de kaart betalen in Antwerpen

De Antwerpse lokale verkeerspolitie neemt in de loop van de volgende maand elf mobiele betaalterminals in gebruik. Daarmee kunnen overtreders bij betrappingen of controles hun boetes meteen betalen.

Voor buitenlandse chauffeurs is dat verplicht. Maar als ze te weinig cash bij zich hebben moet de politie nu met ze meerijden naar een bankautomaat of de auto in bewaring nemen in afwachting van betaling. Dat omslachtige gedoe zal niet meer nodig zijn als de verkeerspolitie de betaalterminals heeft.

Ook Belgen zullen onmiddellijk hun boete kunnen betalen, maar zij hebben nog de keuze: ze kunnen ook gaan voor de gewone procedure, met kans op verweer. Het voordeel van een onmiddellijke inning is voor beide partijen dat er minder administratieve rompslomp bij te pas komt.

Antwerpen is nogal laat met de invoering van de betaalterminals. Bij de federale politie en in andere lokale politiezones zijn ze vaak al een paar jaar in gebruik. Zo heeft de federale verkeerspost Antwerpen vorig jaar voor 750.000 euro boetes onmiddellijk geïnd via betaling met kaart en nog maar 250.000 euro in cash.

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

(DH)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER