© REUTERS

Vicepresident Mike Pence negeert “niet aanraken”-bordje bij NASA

Niet alleen kinderen kunnen het niet laten om overal aan te komen. Tijdens een bezoek aan het ruimtevaartagentschap NASA legde de Amerikaanse vicepresident Mike Pence zijn hand op een toestel, vlak naast een brief waarop stond dat de “kritische ruimtevaarthardware” niet aangeraakt mag worden.

Het incident leidde tot grappen op sociale media. Pence deed er zelf ook gretig aan mee. Eerst luidde het op Twitter dat senator Marco Rubio, die ook bij de rondleiding aanwezig was, hem uitgedaagd had om het te doen. Daarna verscheen nog een fotobewerking waarbij het NASA-toestel vervangen was door een stekelvarken.

Gelukkig voor de vicepresident kon ook NASA er wel om lachen. “De waarschuwingen hangen er als dagelijkse herinnering”, zegt het ruimtevaartagentschap in een statement. Volgens de procedures moet de apparatuur gepoetst worden vooraleer ze bevestigd wordt aan het ruimtevaartuig. “Aanraken is dus zeker oké. Mocht het niet zo zijn, zou er een beschermende cover over gehangen hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer