Cas, Sam en hun ouders Kaat en Ian© Instagram, HBVL

Kaat Bollen mama van tweeling

De Limburgse seksuologe Kaat Bollen (31) is mama geworden van een tweeling. Cas en Sam kwamen vorige week ter wereld, zo laat de Ekselse zelf weten via Instagram. Het zijn de eerste kindjes voor Kaat en haar Nederlandse man Ian Thorne (34), die twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapten.

fvranckx

Bij het begin van haar zwangerschap verklapte Kaat, zelf ook de ene helft van een tweeling, ons al dat het een twee-eiige tweeling zou worden.

Kaat Bollen zwanger van een tweeling

© Luc Daelemans

© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Kaat Bollen (30) wordt mama. Vanaf juli zal de seksuologe uit Hechtel-Eksel haar handen meer dan vol hebben, want ze is 15 weken zwanger van een tweeling. “Het was de eerste keer prijs en meteen een tweeling: ik denk dat we goed geoefend hebben”, lacht Kaat, die in de zomer van 2015 trouwde met haar Nederlandse man Ian Thorne (33).

Seksuologe Kaat Bollen is iets meer dan drie maanden zwanger van een tweeling. Het worden twee zomerbaby’s dus. Ze is uitgeteld voor 21 juli 2017, maar verwacht dat de kleintjes er iets vroeger zullen zijn. “Bij een tweelingzwangerschap zien ze niet 40 weken, maar 37 weken als voldragen”, zegt Kaat, wiens buikje stilaan zichtbaar wordt. “Ik gok dus dat ik eind juni, begin juli zal bevallen. De eerste reactie van iedereen die hoort dat we een tweeling verwachten is meestal nogal negatief: ‘Oei oei. Veel werk, ge zult wel geschrokken zijn’. Maar wij zijn eigenlijk heel blij: we zien het helemaal zitten en moeten anderen geruststellen.”

“Toen ik pas zwanger was, bleek dat mijn hormoonwaarden hoog waren. De dokter had gezegd dat het wel eens zou kunnen dat het een tweeling was. Ik heb zelf ook een tweelingbroer. Toch had ik het op voorhand niet verwacht. Bij mijn ouders heeft de wetenschap een handje geholpen.”

De eerste drie maanden van haar zwangerschap is Kaat erg misselijk geweest. “Ik heb veel overgegeven”, vertelt ze. “Nu het eerste trimester voorbij is, gaat het beter.”

Twee-eiig

Het geslacht van de baby’s kent Kaat nog niet. “Het is een twee-eiige tweeling”, verklapt ze. “Het is één kans op vier dat het twee jongens zijn, één kans op vier dat het twee meisjes zijn en twee op vier dat het een jongen en een meisje is. Ik gok dus op een jongen en een meisje. Op 6 februari is mijn volgende echo, dan weten we hopelijk meer.”

“Omdat het een tweeling is, word ik iets meer opgevolgd. Ik heb elke maand een echo bij de gynaecoloog. Tot nu toe is alles prima in orde. We hebben al twee keer twee hartjes gezien. Ze zijn ook superbewegelijk. Toch zegt de dokter dat dat niets wil zeggen. Anders worden het sowieso twee adhd’ertjes.” (lacht)

Verbouwen

Kaat en haar man Ian zijn nu anderhalf jaar getrouwd. Ze zijn hun eigen huis aan het verbouwen en wonen in bij de ouders van Kaat in Hechtel-Eksel. “Je hoort zo vaak verhalen van mensen die jaren moeten proberen om kinderen te krijgen”, zegt Kaat.

“Mijn ouders, mensen die bij mij in de praktijk komen… Daarom wilde ik er op tijd aan beginnen, om binnen een jaar of twee mama te zijn. Maar bij ons was het van de eerste keer prijs. Mijn ouders hadden het helemaal nog niet verwacht. De verbouwingen gaan trager dan verwacht, de baby’s komen er sneller. Voorlopig blijven we bij mijn ouders wonen. Met de tweeling op komst, ben ik stiekem wel blij. Mijn ouders zijn het gewoon om voor een tweeling te zorgen. En zo staan we er de eerste maanden toch niet alleen voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer