© AFP

Voetballer brengt ontroerend eerbetoon aan overleden fan: “Slaap zacht kleintje”

De zesjarige voetbalfan Bradley Lowery is vrijdag overleden na een harde strijd tegen kanker. Zijn overlijden maakte ook veel los bij de Engelse voetballer Jermain Defoe, de favoriete speler van het jongetje. In maart mocht de kleine Bradley nog samen het veld op met Defoe voor de WK-kwalificatiematch Engeland-Litouwen. Defoe bracht de jongen regelmatig een bezoekje en bouwde een echte band op met de kleine fan. Zijn dood was dan ook een grote shock voor hem.

evg

“Vaarwel vriendje, ik ga je keihard missen. Ik voel me zo gezegend dat God jou in mijn leven bracht. Ik ben dankbaar voor de fantastische momenten die we gedeeld hebben. Ik zal nooit vergeten hoe je naar me keek toen we elkaar voor het eerst zagen, die oprechte liefde in je schattige oogjes. Ik vind het heel erg moeilijk om de juiste woorden te vinden om te beschrijven wat je voor me betekent.

De manier waarop je mijn naam uitsprak, je lachjes toen de camera’s verschenen alsof je een kleine superster was, en de liefde die ik voelde als ik bij jou was. Jouw moed en kracht zal me blijven inspireren voor de rest van mijn leven. Je zal nooit beseffen wat voor verschil je gemaakt hebt voor mij als persoon. God had je in zijn armen en ik zal je altijd in mijn hart dragen. Slaap zacht kleintje. Mijn beste vriend.”

Jongetje (6) dat bijna vijf jaar tegen agressieve kanker vocht, is overleden

© Photo News

“Mijn dappere jongen is naar de hemel gegaan. Hij is vandaag gestorven in de armen van mama en papa, omringd door zijn familie.” Met dat hartverscheurende bericht maakte de familie van Bradley Lowery (6) vrijdag zijn overlijden bekend. De dappere strijd van het Britse jongetje tegen een agressieve vorm van kanker beroerde de hele wereld.

Bradley Lowery was amper anderhalf jaar oud toen bij hem een agressieve vorm van kanker werd vastgesteld. Hoewel de behandelingen enorm pijnlijk waren, vocht het jongetje bijna vijf jaar lang tegen de verschrikkelijke ziekte.

Zijn ouders deelden zijn strijd jarenlang via Facebook. Op die manier deden ze rond de kerstperiode ook een wereldwijde oproep om zijn grootste wens werkelijkheid te laten worden. Ze vroegen om hun zoontje zo veel mogelijk kerstkaartjes op te sturen. En dat gebeurde. Bradley mocht maar liefst 200.000 kaartjes ontvangen, ook van de lezers van Het Nieuwsblad.

Bradley was ook een enorm grote voetbalfan. De spelers van zijn favoriete team ‘Sunderland’ hielpen zijn verhaal mee te verspreiden. Hij mocht zelfs hun mascotte worden en ook een keertje scoren op hun voetbalveld. Niks maakte hem gelukkiger.

Strijd verloren

Helaas klonken de berichten van zijn ouders de laatste maanden steeds negatiever. Hun zoontje was moegestreden. Donderdag postten ze nog een bericht op Facebook dat Bradley niet langer reageerde. Vrijdagnamiddag is hij uiteindelijk overleden.

“Hij was onze kleine superheld en hij heeft enorm hard gevochten”, schreven zijn ouders. “Maar hij was ergens anders nodig. Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe gebroken wij zijn. Bedankt voor alle steun en lieve woorden. Slaap zacht, kleine jongen. Vlieg maar hoog tussen de engeltjes.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer