© EPA

De trieste balans na G20-top in Hamburg: 476 agenten gewond geraakt bij rellen

Bij de rellen naar aanleiding van de G20-top in de Duitse stad Hamburg zijn in totaal 476 agenten gewond geraakt. Zaterdagnacht waren er voor de derde avond en nacht op rij zware onlusten in de havenstad.

De zwaarste rellen, wel minder zwaar dan de afgelopen dagen het geval was, speelden zich af in de wijk Schanzenviertel, waar links-radicale groeperingen traditioneel sterk vertegenwoordigd zijn. Hier vonden in de nacht op zaterdag de ergste plunderingen en vernielingen plaats.

De politie werd met flessen bekogeld en wagens werden in brand gestoken. De ordediensten konden de relschoppers enkel terugdringen met behulp van traangas en het waterkanon. Bij de verschillende schermutselingen raakten opnieuw enkele agenten gewond en werden er verschillende arrestaties verricht.

In totaal zijn er bij de rellen de voorbije dagen 476 agenten gewond geraakt. Zowel de agenten van de Bundespolizei - de Duitse federale politiedienst - als die van de deelstaten zijn in dat cijfer opgenomen, zo wordt ter verduidelijking nog meegedeeld.

© AP

© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER