© Thomas Joskin

Papa van twee verdrinkt in de Ourthe omdat hij zijn labrador wil redden

De voorliefde van een labrador voor water heeft het leven gekost aan een 33-jarige man uit Cortil, vlak bij Luik. Patrick Danhiez was met zijn gezin en hond aan het spelen aan de oever van de Ourthe, toen de labrador plots in het water sprong. Omdat de hond in moeilijkheden kwam, sprong Patrick hem achterna om hem te redden. Maar ook Patrick bleek niet opgewassen tegen de krachtige stroming, weten de kranten van Sudpresse.

Vriendin Cindy stond aan de oever en zag hoe de hond, een kruising tussen een labrador en een Stafford, na een paar minuten toch de kant wist te bereiken. Patrick daarentegen ging steeds kopje-onder en werd meegesleurd in de stroming.

Tientallen meters verder kwam Patrick weer boven water, net op de plaats waar een paar brandweerlieden onlangs nog verdronken toen ze een zwaan uit een benarde positie trachtten te bevrijden. Die plek staat algemeen bekend als bijzonder gevaarlijk, omdat er een watervalletje is waarvan het krachtige water wordt gebroken door enkele betonblokken. Vermoedelijk heeft de 33-jarige Waal daar zijn hoofd gestoten. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek de man bezweken aan zijn verwondingen.

Patrick laat zijn vriendin Cindy en twee dochtertjes na.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer