Steven Defour officieel voorgesteld bij Burnley

Steven Defour is dinsdag officieel voorgesteld bij Burnley. De 28-jarige middenvelder, die overkomt van RSC Anderlecht, legde met succes de medische testen af in Turf Moor. Hij krijgt er het rugnummer 16.

Burnley legt voor de transfer naar verluidt een clubrecord van 6 tot 7,5 miljoen pond (6,9-8,5 miljoen euro) op tafel. In augustus 2014 nam Anderlecht Defour voor een bedrag tussen 6 en 6,5 miljoen euro over van Porto. Volgens Engelse media zal Defour in Engeland 2 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

“Ik hoop dat ik het team ervaring kan bijbrengen om zo de club in de Premier League te houden”, aldus Defour. “Ik kijk uit naar elke match. De sfeer in de Premier League is fantastisch. Overal ter wereld bekijkt men de competitie, ik ben erg trots er deel van uit te maken. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij.”

Defour stond al de hele zomer in de belangstelling van Burnley. “Het zijn lange weken geweest, ik ben erg blij hier te zijn”, stelt Defour. “Toen ik vernam dat Burnley geïnteresseerd was, heb ik wat opgezocht over de club en ik zag interessante dingen. Ik belde ook een vriend die voor Brentford speelt. Hij zei me dat Burnley het beste team was in de Championship en dat het een goede keuze zou zijn.”

“We wilden Steven, het was lastig om de deal rond te krijgen maar uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd”, verklaart manager Sean Dyche. “Hij is een goede speler met veel ervaring op internationaal niveau en in de Champions League. De Premier League is nieuw voor hem, maar hij heeft een vurig verlangen om succesvol te zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Defour werd de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit Brussel. De 44-voudige Rode Duivel (2 goals) voelde zich niet meer thuis in het Astridpark. Een kleine groep fans had moeite met zijn Standard-verleden. RSC Anderlecht en zijn supporters zetten nog een charmeoffensief in, maar Defour had zijn zinnen al gezet op een tweede buitenlands avontuur.

Defour is een jeugdproduct van KV Mechelen en Racing Genk, maar kwam in 2006 pas volledig tot ontbolstering bij Standard. Enkele maanden na Defours zege in de verkiezing van de Gouden Schoen, veroverden de Luikenaars in 2008 hun eerste landstitel in 25 jaar. Defour bezorgde de Rouches in 2009 een tweede kampioenenjaar op rij. Na de Luikse bekeroverwinning in 2011 verkaste hij naar de Portugese topclub Porto. Na drie jaar met wisselend succes keerde Defour terug naar de Belgische competitie bij Anderlecht, waar hij zijn handtekening zette onder een overeenkomst voor vijf jaar.

Zonder prijs met de Brusselaars zet Defour zijn voetballoopbaan voort bij Burnley, dat zich vorig jaar tot kampioen kroonde in de Championship. De “Clarets”, waarbij ook Jelle Vossen een korte periode aan de slag was, komen voor de tweede keer in veertig jaar tijd opnieuw uit in de Premier League. Op de eerste speeldag verloor de club uit het graafschap Lancashire zaterdag met 0-1 van het Welshe Swansea City.

In zijn afscheidsinterview vertelt de middenvelder exclusief waarom hij paars-wit verlaat.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer