Direct naar artikelinhoud
Hamme

Politie beschuldigd van slagen aan vrouw op festival

Timoer Apers zette deze foto online.Beeld screenshot

Een man uit Hamme beschuldigt de politie ervan zijn vriendin geslagen te hebben op het dancefestival Fantasia in Hamme-Zogge. Hij deelt een bloederige foto van de vrouw op sociale media, maar volgens de lokale politie zijn er geen aanwijzingen van ongeoorloofd politiegeweld. Volgens de organisatie moesten de agenten ingrijpen om een verdere escalatie van een vechtpartij te vermijden.

Volgens de 32-jarige Timoer Apers brak gisteravond rond 23 uur een grote vechtpartij uit op het festival in Hamme. "Toen mijn vriendin zag dat de politie een van haar vriendinnen geboeid had, is ze ernaartoe gelopen", zegt de man aan nieuwsblad.be.

"Ze was zeker niet agressief. Ze wou alleen maar helpen. Toch hebben de agenten haar meteen weggeduwd." Volgens de man werd zijn vriendin daarna met een wapenstok op het hoofd geslagen. Hij deelde een foto op sociale media en is van plan klacht in te dienen tegen de lokale politie. Het bericht is intussen niet meer beschikbaar.

Vechtpartij

De politiezone Hamme Waasmunster reageert via haar eigen Facebook-pagina. "Naar aanleiding van de berichten op de sociale media omtrent het optreden van de politie op het Fantasiafestival benadrukken wij dat alle interventies van de politiediensten, op en naast het terrein, hebben plaatsgevonden in het kader van het garanderen van de veiligheid van alle festivalgangers. Hierbij houden wij steeds rekening met het wettelijk kader waarbinnen wij mogen optreden. Gerechtelijke feiten worden ter kennis gebracht aan de gerechtelijke overheid en worden verder onderzocht."

De organisatie laat weten dat de politie ingreep om een verdere escalatie van een vechtpartij te vermijden, en de korpschef van de lokale politie stelt dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn van ongeoorloofd politiegeweld. Volgens de politie en het parket moeten er nog verschillende personen verhoord worden.

"Uiteraard zal alles onderzocht worden en zal het onderzoek moeten uitwijzen of daar effectief iets aan de hand was."

Klacht

"Er was zondagmiddag nog geen klacht neergelegd", zegt woordvoerster Julie Van Hoorebeke van de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. "Het is nog niet duidelijk of er intussen klacht is ingediend. Uiteraard zal alles onderzocht worden en zal het onderzoek moeten uitwijzen of daar effectief iets aan de hand was. De politiediensten ontkennen in elk geval ten stelligste dat er zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen. Dat zal het voorwerp uitmaken van verder onderzoek."

Het parket geeft verder geen details over de vechtpartij en de feiten. De foto van het slachtoffer is intussen verwijderd maar op sociale media krijgt de lokale politie zowel haatboodschappen als steunbetuigingen.

"De politiediensten ontkennen in elk geval ten stelligste dat er zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen."