Nachtelijke brand in café aan het station is aangestoken

© foto’s jdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0.30 uur uitbrak in het leegstaande café ’t Perron op het stationsplein is aangestoken.

john de vlieger

Er lopen bij de politie vermoedens rond de dader. Die laatste werd opgemerkt door een getuige toen de vermoedelijke brandstichter in het nachtelijk donker achteraan het café over een muurtje klom. Het onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Vuurhaard op bovenverdieping

Wel was de buurt opgelucht dat de brand zo snel werd opgemerkt en dat de brandweer onder leiding van luitenant Marc Naessens zeer vlug ter plaatse kwam en de vuurhaard op de bovenverdieping kon blussen.

De brand brak immers uit in een slaapkamer van het café. Die kamer werd wel zwaar getroffen. Ook was er veel rookschade. De rook werd door de brandweer weggezogen.

Financiële problemen

Het café stond na sluiting door financiële problemen al een tijdje leeg. Al kort na het doven van het vuur werd duidelijk dat er opzettelijke brandstichting in het spel was.

Ook burgemeester Jan Vermeulen kwam ter plaatse en was blij dat het vuur zich niet had uitgebreid en de brandweer het vuur snel onder controle kreeg. Gevreesd werd dat het vuur door de houten zoldering zich zou uitbreiden naar de naastliggende cafés Donky’s (vroegere café ’t Klein Pompierken) en de Crazy Pub.

Veel bekijks

De bluswerken lokten veel belangstelling. Net voordien eindigde immers in de Brielpoort een optreden van De Mens en een aantal jongeren zakte toen af naar de stationsbuurt.

Het is niet de eerste keer dat een brand woedt in één van de horecazaken op het Stationsplein. In 2008 werd het terug opgebouwde café ’t Centerken in de as gelegd na een allesverwoestende brand en in 2010 werd ook het jongerencafé Clues zwaar getroffen door een brand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen