Beste jongere haalt uit naar Aru in de Tour: “Hij zag de problemen bij Froome niet? Bullshit!”

Naast de vele valpartijen zorgde de Italiaan Fabio Aru voor het opvallendste moment tijdens de negende etappe in de Tour. Net op het moment dat Chris Froome signaleerde dat hij materiaalpech had, stoomde Aru ervandoor, in de hoop tijd goed te maken op de gele trui. Dat kon bij Froome op weinig begrip rekenen, witte trui Simon Yates spreekt zelfs over “een vuile zet”.

jtp

Fabio Aru was zich na afloop van geen kwaad bewust. “Ik wist echt niet dat Froome mechanische pech had”, stelde de Italiaan van Astana na afloop. “Dat is absolute bullshit”, was Simon Yates duidelijk.

“Het was gewoon echt een vuile zet van Aru. Ik ga echt niet akkoord met zijn beslissing om aan te vallen, maar het is natuurlijk een wedstrijd en hij is vrij om te doen wat hij wil. Ik ga geen wrok koesteren, maar misschien doen anderen dat wel. Van wat ik zag, weet ik gewoon dat het niet correct was. We moeten respect hebben voor elkaar. Chris had een probleem, het was niet alsof hij er op een sportieve manier werd afgereden. Daarenboven was het nog een lange weg tot de finish...”

Yates eindigde uiteindelijk als elfde in de negende etappe, op 1’15” van winnaar Rigoberto Uran. Daardoor verloor de jonge Brit van Orica-Scott één plaatsje in het klassement, hij staat nu zevende op 2’02” van leider Chris Froome. “Het was echt loodzwaar. Ik heb alles gegeven, maar ben uiteindelijk wel tevreden dat ik maar één minuut verlies”, aldus Yates, die gisteren liet weten echt uit te kijken naar de rustdag. “Ik ben echt f*cked, ik weet niet hoe ik het anders moet beschrijven.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer