Direct naar artikelinhoud

Quick.Step verdient met 51.660 euro tot dusver meest in Tour (daar moet Lukaku nog geen 2 dagen voor werken)

Quick.Step verdient met 51.660 euro tot dusver meest in Tour (daar moet Lukaku nog geen 2 dagen voor werken)
Beeld photo_news

Vorige week gaven we al mee dat er in de Tour de France maar liefst 2 miljoen euro wordt verdeeld onder het peloton. Na een week staat Quick.Step Floors met 51.660 euro alvast op kop van het peloton als het op prijzengeld aankomt.

De koppositie bij het verdelen van in totaal 352.200 euro heeft Quick.Step Floors te danken aan de drie ritzeges van Marcel Kittel. De Duitse spurtbom kroonde zich in die eerste week tot koning van de spurt. Om u een idee te geven: de 51.660 euro (die nog verdeeld wordt binnen de ploeg) aan prijzengeld verdient Romelu Lukaku bijvoorbeeld op amper twee dagen tijd bij zijn nieuwe club Manchester United. De Rode Duivel gaat op Old Trafford 226.000 euro per week opstrijken. Uiteraard gaat het hier bij de renners enkel over bonussen. Zij strijken daarnaast natuurlijk ook nog een -dikwijls riant- loon op. Al is de vergelijking op zijn minst frappant te noemen.

Ook Lotto-Soudal staat in de top tien van de grootverdieners. Met 18.830 euro moeten de troepen van Marc Sergeant het wel met veel minder doen dan Quick.Step, maar is de Belgische wielerformatie wel ver verwijderd van de laatste in de stand (Bahrain-Merida met slechts 1.680 euro aan bonussen). Die andere Belgische wielerploeg Wanty Groupe Gobert sluit de top tien met 17.770 euro.

Twitter bericht wordt geladen...