Direct naar artikelinhoud

Man staat op reis plots voor screensaver mobiele telefoon

Man staat op reis plots voor screensaver mobiele telefoon

Hij kende het uitzicht als geen ander, want al twee jaar keek hij er elke dag naar als hij zijn mobiele telefoon gebruikte: een prachtige Italiaanse alpenweide met bergen aan de horizon. Groot was zijn verbazing toen hij er opeens in het echt voor stond, tijdens een reis in Noord-Italië.

De Amerikaanse Jarrod Robertson was twee jaar geleden meteen verkocht toen hij de foto van de alpenweide voor het eerst zag en daarom stelde hij hem in als achtergrond voor zijn mobieltje. Stiekem droomde hij ervan om de plek ooit te lokaliseren en te bezoeken, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. "Ik woonde in het noorden van Italië en was aan het kijken welke dorpjes ik daar allemaal kon bezoeken, toen ik de foto tegenkwam", vertelt hij. "Ik was meteen verliefd op het uitzicht. Een poging om de plek te vinden, vlakbij Santa Christina, mislukte jammer genoeg."

Skilift
Toen hij een hele tijd later met zijn ouders door Noord-Italië reisde, kwamen ze opnieuw bij het dorpje. "Mijn moeder vroeg of we geen zin hadden om de skilift te nemen. Eerst zei ik nog nee, omdat die erg duur is. Maar dat bleek niet zo in de zomer, dus deden we het toch. Toen we boven kwamen, kon ik mijn ogen niet geloven: vlak voor ons lag het landschap van mijn favoriete foto."

Reactie
De jongeman postte de foto op Imgur, waar die in minder dan 24 uur een miljoen hits haalde. "Een reactie die ik nu ook niet meteen had verwacht", lacht Robertson.