Dat is pas toewijding: nieuwe KUL-studente schuift avond voor start inschrijvingen al aan

© hsb

Aan de KU Leuven zijn dinsdagochtend de inschrijvingen voor het nieuwe academiejaar van start gegaan. Eén studente stond wel heel erg te popelen om eraan te beginnen. De avond voordien stond zij al moederziel alleen klaar aan de poort van de Universiteitshallen in Leuven. Ze had zelfs voedselpakketjes mee om de nacht door te komen.

Hannelore Smitz

“Mijn vader had me gezegd dat het een stormloop zou zijn”, zegt Linde De Greef(17) uit Leuven. “Ik wilde graag de eerste zijn, omdat ik wist dat je dan je studentenkaart uit handen van de rector ontving. Dat leek me wel een leuke start van mijn studententijd. Gisterenavond om 19 uur ben ik voor het eerst komen kijken. Ik had zelfs voedselpakketjes mee om de nacht door te komen. Toen ik geen andere studenten zag, ben ik vertrokken om rond middernacht terug te komen. Ik werd nogal vreemd bekeken door de voorbijgangers eigenlijk. Omdat ik toen nog steeds niemand zag, besliste ik toch thuis te gaan slapen."

Om 5 uur was Linde er opnieuw, maar liefst 4,5uur voor de inschrijvingen begonnen. "En uiteindelijk ben ik dan toch de eerste”, zegt ze fier. Linde is zelf van Leuven, en volgde in het secundair de opleiding ‘Drama’ aan het Lemmensinstituut. Met haar inschrijving in de richting Biomedische Wetenschappen maakt ze nu dus een gewaagde keuze.

Meer over de eerste inschrijvingen en het nieuwe academiejaar aan de oudste universiteit van het land in Het Nieuwsblad editie Leuven-Hageland van woensdag 17 augustus.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen