© AP

Britse rechtbank buigt zich opnieuw over doodzieke baby Charlie

Een Britse rechtbank gaat zich donderdag opnieuw buigen over het dossier van de doodzieke Charlie Gard. Op vraag van het ziekenhuis had maandag voor de High Court een nieuwe inleidende zitting plaats “in het licht van nieuwe bewijzen”.

De artsen van het Londense Great Ormond Street-ziekenhuis wil Charlie niet langer in leven houden, omdat ze zeggen dat het kind er alleen nog meer door zou lijden. De ouders trokken tevergeefs naar de rechter tegen die beslissing. De uitspraak van de Britse rechter werd vervolgens bevestigd door het Europese hof voor de Rechten van de Mens.

© Photo News

Uiteindelijk vroeg het Londense ziekenhuis - nadat het van twee niet nader genoemde ziekenhuizen informatie kreeg over de behandeling - toch een nieuwe zitting bij de High Court op maandag. Daarbij werd wel meteen benadrukt dat de artsen nog steeds bij hun standpunt blijven.

De rechter verklaarde tijdens die inleidende zitting de nieuwe gegevens tegen donderdag te zullen bestuderen. Tegen dan zou een beslissing ten gronde mogelijk zijn.

De ouders van de 11 maanden oude baby willen hun kind een experimentele behandeling geven in de Verenigde Staten. De ouders krijgen ook steun uit de Verenigde Staten - waar zelfs president Donald Trump via Twitter zijn hulp aanbood - en van de paus. Een Vaticaans ziekenhuis meent zelfs bewijs te hebben dat een experimentele behandeling wel kan werken.

De ouders van Charlie overhandigden zondag nog een petitie met meer dan 400.000 handtekeningen aan het Londense ziekenhuis om het kind te laten vertrekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer