© rr

Wat doet Matthias Schoenaerts als hij in Antwerpen is? Graffiti spuiten

Matthias Schoenaerts is terug in Antwerpen en heeft een van zijn favoriete hobby’s opnieuw opgepikt: streetart. Onder zijn artiestennaam Zenith nam hij afgelopen zondag, samen met Zenk One en Staynice een muur in de Kerkstraat in Antwerpen onder handen.

Jan Stassijns

Zenith. Dat is de schuilnaam van Matthias Schoenaerts in de streetartwereld. De Antwerpse acteur is terug in zijn stad en heeft zijn passie opnieuw opgepikt. Want een passie, dat is het echt wel, al heeft Schoenaerts vaak niet de tijd om achter de spuitbussen te kruipen. In de jaren 90 vormde hij mee het Antwerpse streetartcollectief Buck, samen met artiesten Chase en Bué The Warrior.

© Jeroen Hanselaer

Kerkstraat

Afgelopen zondag was hij nog eens aan het werk in de Kerkstraat in Antwerpen, samen met de Nederlandse straatkunstenaars Zenk One en Staynice. De de muur, tegenover café De Kroon, werd professioneel van een likje verf voorzien, met het opschrift: ‘Know your Worth.’ “Het was al een lange tijd geleden dat we nog eens samen gekomen zijn”, zegt Robin Nas, alias Zenk One. “De plaats van het nieuwe werk hadden we een zestal jaar geleden als eens aangepakt, maar dat was ondertussen al niet goed zichtbaar meer. Zondag kwam het voor ons allemaal nog eens uit om af te spreken, een dagje rond te hangen en iets nieuw te maken.”

Oldskool

Wat voordien op de muur in de Kerstraat stond, ‘Lovers/Haters’ was dus ook van Schoenaerts en Zenk One. In de wijk Sint-Andries was Schoenaerts ook actief. Op de oude, ondertussen afgebroken, rijkswachtkazerne, pronkte sinds 2004 ook een werk van Zenith. Ook aan één van de slachthuizen op de Slachthuislaan en aan de ingang van de Zomerfabriek was de acteur al eens aan het werk. Telkens weer met een quote: ‘Awesome as Always’ op de Slachthuislaan en ‘Love is a Battlefield’ aan de Zomerfabriek.

© Jeroen Hanselaer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER