© JCR

Vrouw overlijdt op bus De Lijn in Sint-Truiden

Dinsdagvoormiddag is het labo van de FGP en een wetsdokter naar de Kommanderijstraat te Sint-Truiden afgekomen. Aanleiding was een verdacht overlijden van een 44-jarige vrouw, geboren in Sint-Truiden, maar woonachtig in het Luikse. Op de lijnbus, die op weg was naar het station, zaten nog twee personen die de buschauffeur verwittigden dat rond 11u30 de dame onwel geworden was.

De buschauffeur verwittigde meteen de hulpdiensten, die zeer snel de MUG en een ambulance ter plaatste stuurden. Ondanks het reanimeren kon voor het slachtoffer geen hulp meer baten. De vrouw overleed ter plaatse.

“Omdat het om een verdacht overlijden ging, werd de verplichte procedure gevolgd en de het parket ingelicht. Die stuurde het labo van de federale gerechtelijke politie en een wetsdokter rond 13 uur ter plaatse. Over de precieze oorzaak van het overlijden is nog geen zekerheid”, wist plaatsvervangend korpschef Joris Berger.

De Kommanderijstraat werd tot in de vroege namiddag in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. “Voor zover wij geïnformeerd zijn werd de dame onwel en werd ze door de hulpdiensten gereanimeerd maar overleed ze ter plaatse”, zegt Sonja Loos van De Lijn.

JCr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer