Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Straffe docu of ontspannende film? Dit mag u niet missen op tv vanavond

Na een druilerige dinsdag verbreedt u nog graag uw blik op de wereld met een straffe docu? Of liever gewoon languit gaan bij een goede film? De Morgen gidst je door het aanbod. Toch liever wat anders? Raadpleeg hier de volledige tv-gids.

Terzake Docu

'Tourists Go Home.' Steeds meer toeristische steden ergeren zich aan het massatoerisme. De vele toeristen veroorzaken overlast, ze gooien overal vuil weg en ze jagen alle prijzen de hoogte in. Ook in Venetië en Dubrovnik kampen ze met hetzelfde probleem. De situatie is zo erg dat meer en meer lokale bewoners de toeristen uit hun stad willen bannen.

Om 20.10 op Canvas.

Terzake Docu
Beeld RV

Snow White and the Huntsman

De schoonheid van Sneeuwwitje is een doorn in het oog van de boosaardige koningin. Omdat ze zich bedreigd voelt, geeft ze een jager de opdracht om Sneeuwwitje uit de weg te ruimen, maar in plaats daarvan traint hij de jonge vrouw in de vechtkunst.

Om 20.35 op Q2.

Where the Wild Men Are

'Alaska.' Ben Fogle vergezelt Mike en Fran Turner in hun zelfgebouwde blokhut in Alaska. Hij ontdekt hoe ze een zelfvoorzienende levensstijl hebben ontwikkeld door het land te bewerken en de dieren rond hen in te sluiten. Ondanks de bosbranden in de zomer en de vrieskou in de winter gaat het gezin amper terug naar de bewoonde wereld.

Om 22.00 op Canvas.

Where the Wild Men Are
Beeld RV

Telefacts Zomer

'Vrouwen en groot wild.' Jagen op een leeuw, een olifant of een beer. De jacht was lange tijd vooral een mannelijke bezigheid, maar de laatste jaren doen steeds meer vrouwen het. Voor Jacine Jadresko en Rebecca Francis is het hun passie. Ze hebben fans in de internationale jachtwereld, maar ze krijgen ook heel wat kritiek én worden bedreigd.

Om 22.00 op VTM.

Telefacts Zomer
Beeld RV

2DOC: No Burqas Behind Bars

In de Takhar-gevangenis in Afghanistan zitten naast 500 mannen ook veertig vrouwelijke gevangenen. Ze verblijven op een eigen plek, goed afgezonderd van de mannen. De vrouwen verblijven met hun kinderen op een aparte plek, opgesloten in een gevangenis binnen de gevangenis. Velen voelen zich er veiliger dan buiten de muren van de gevangenis.

Om 22.45 op NPO2.

2DOC: No Burqas Behind Bars
Beeld RV