© Wim Hendrix

Antwerp spreekt verhuis voor openingswedstrijd tegen: "Alles zit op schema"

Royal Antwerp FC spreekt de eerdere berichtgeving over een mogelijke tijdelijke verhuis naar Lierse voor de openingswedstrijd tegen Anderlecht. De Great Old laat momenteel een nieuwe tribune bouwen, maar sluit "in uiterste nood" een verhuis niet uit. "De veiligheid van onze fans is prioritair", zegt de club.

jug, bap

Over iets meer dan twee weken, op vrijdag 28 juli, start de competitie in de Belgische eerste voetbalcompetitie met de wedstrijd Antwerp - Anderlecht. De Great Old is op dit moment nog druk bezig met de bouw van een nieuwe hoofdtribune. De oude Tribune I, die bijna honderd jaar oud was, werd al afgebroken, maar voorlopig blijft er enkel een grote lege vlakte over. Tegen september zou er een ultramoderne variant moeten verschijnen.

Er was sprake dat de Great Old moest verhuizen naar Lierse, maar de club maakt zich sterk dat alles volgens schema verloopt en spreekt een vertraging van de werken tegen. "Momenteel wordt heel hard gewerkt op de Bosuil", zegt woordvoerder Thomas Slembrouck. "Aangezien de deadlines zo strak zijn, moet de club echter rekening houden met alle mogelijke scenario’s. De veiligheid van de supporters is daarbij prioritair. Om op alles voorbereid te zijn, onderzoekt de club alvast de mogelijkheden om – enkel indien nodig - op een andere locatie wedstrijden te organiseren. De voorkeur blijft plan A, waarbij de thuiswedstrijden op de Bosuil worden afgewerkt."

De club laat woensdag op zijn website weten dat volgende week vrijdag de nieuwe grasmat van het hoofdveld wordt aangelegd en dus perfect bespeelbaar zal zijn op 28 juli. Ze zijn ervan overtuigd er niet verhuisd zal moeten worden voor de openingswedstrijd tegen Anderlecht.