© BELGA

Bolat op verlanglijstje Antwerp, transfer Rodrigues bijna afgerond

Antwerp, dat gisteren in Hamme ook zijn vijfde oefenpartij kon winnen, is nog op zoek naar een nieuwe doel-man voor volgend seizoen. Een naam die met stip genoteerd staat op het verlanglijstje van de promovendus is die van Sinan Bolat. De Belgische Turk staat nog één seizoen onder contract bij Porto, de club waar Antwerp een samenwerkingsverband mee afsloot.

stdr, gegy

Op clubniveau moet er dus vlot iets geregeld kunnen worden. Bolat heeft ook oren naar een terugkeer naar België, maar zal dan wel bereid moeten zijn om minder te gaan verdienen. Het loon dat hij bij Porto opstrijkt, is te hoog gegrepen voor Antwerp. Een deal is nog niet voor meteen. Het keepersdossier is ook niet het meest dringende voor Antwerp. Als alternatief denkt Antwerp ook na over Ludovic Butelle, op een zijspoor bij Club Brugge. Die werd door Club aangeboden bij de Great Old en Antwerp houdt dat dossier in het achterhoofd. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het lijkt erop dat ook de transfer van de Portugese linkerflankaanvaller Ivo Rodrigues van Porto bijna afgerond is. Twee weken geleden was er een mondeling akkoord voor een definitieve transfer met een contract voor drie seizoenen, maar de aard van de deal is sindsdien een paar keer aangepast. Rodrigues zou nu worden uitgeleend door Porto aan Antwerp. Rond de andere twee Portospelers die bij Antwerp in beeld zijn - Leandro Silva en Zé Manuel - blijft het voorlopig erg stil. Benjamin Tetteh, de 20-jarige spits van Standard die bij Antwerp werd aangeboden, staat ook in de belangstelling van Bohemians Praag.

Stage in Doorwerth

Aanwinst Randriambololona vergaarde in de oefenmatch tegen Hamme zijn eerste speelminuten. Jaadi, die niet echt kon overtuigen tegen Cappellen, kreeg gisteren een nieuwe kans en greep die ook. N’Diaye (kuit) hield het bij lopen. Limbombe was onvoldoende fit voor speelminuten. Ook Colpaert (scheenbeen) was niet van de partij. Dierckx (enkel) revalideerde verder en nam geen enkel risico. Vleminckx (patellapees) was weer fit, maar startte op bank.

Antwerp trekt vanaf volgende zondag 16 tot en met donderdag 20 juli op stage naar het Nederlandse Doorwerth, nabij Arnhem.