Meteen raak: bokser Mayweather en kooivechter McGregor dagen uit op eerste persconferentie

Het “ultieme gevecht” tussen levende bokslegende Floyd ‘Money’ Mayweather en de Ierse kooivechter Conor McGregor vindt pas eind augustus plaats maar dinsdag stonden de twee kemphanen een eerste keer tegenover elkaar in een geanimeerde persconferentie die meteen de toon zette voor de echte kamp. Het opgehitste publiek in het Staples Center van Las Vegas smulde ervan.

vermi, vtvn

De persconferentie was de eerste van een vierdaagse, internationale tour om de wedstrijd te promoten. Er daagden maar liefst 11.000 fans op voor de eerste confrontatie en zij werden niet ontgoocheld. Het contrast tussen de twee vechtersbazen werd meteen duidelijk, alleen al door hun outfit: McGregor daagde op in wat leek een smetteloos pak en stal al lachend en dansend de show, terwijl Mayweather in een hip pak met de Amerikaanse “stars and stripes” onbewogen toekeek.

Wie echter goed keek, zag dat het pak van de kooivechter volstond met de woorden: "F*ck You".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

Zoals verwacht verspilde McGregor geen tijd om zijn tegenstander uit te dagen en raakte zijn tegenstander meteen waar hij het meest gevoelig voor is: geld. McGrgor beweerde dat Mayweather in geldnood zit aangezien hij eerder deze maand de IRS uitstel vroeg om zijn beastingen van 2015 te betalen.

“Kijk maar, hij kan zich nog eens geen deftig pak veroorloven”, sneerde McGregor, die meteen de fans op zijn hand kreeg. Mayweather werd zelfs uitgejouwd maar reageerde op zijn gekende manier: uitdagend en pocherig door een cheque van 100 miljoen dollar boven te halen. “Geef het aan de belastingcontroleur”, sneerde McGregor echter meteen.

Toen er meer vragen kwamen over zijn fiscale situatie, zei Mayweather dat zijn advocaten aan de zaak werkten en dat hij zich geen zorgen maakte. “”Ik heb je net een cheque van 100 miljoen dollar laten zien die ik nog niet eens in rekening heb gebracht, dus we zijn er gerust in.”

De cheque bleek de 100 miljoen die hij twee jaar geleden verdiende voor zijn overwinning tegen Manny Pacquiao.

© REUTERS

“Ik ben niet bang voor hem”

McGregor (28) riep dat hij Mayweather binnen vier ronden knock-out zou slaan, waarna de 40-jarige Amerikaan de microfoon overnam. “Eén ding is zeker: jij zal met een witte vlag zwaaien. Je mag kiezen of je op je gezicht of op je rug eindigt.”

Voor het oog van duizenden toegestroomde fans en de draaiende camera’s gingen de twee kemphanen vervolgens tegenover elkaar staan. Verwensingen vlogen over en weer en beveiligers moesten er aan te pas komen om Mayweather en McGregor uit elkaar te halen.

“Ik ben niet bang voor hem”, blufte de Ier, die er vorig jaar als eerste in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts. “Hij is niet gewend aan mijn bewegingen, mijn kracht, mijn razernij.”

“Hij is boos, dat heb ik al eerder gezien”

Mayweather was opvallend bedeesder dan zijn 28-jarige tegenstander. De bokser wordt door zijn ervaring in de boksring overal als grote favoriet naar voren geschoven maar hij plaatste daar zelf vraagtekens bij door te stellen dat hij al 40 jaar oud is en dat er alles kan gebeuren in een gevecht. Mayweather won al zijn 49 bokskampen, terwijl de populaire kooivechter McGregor nog nooit een professionele bokswedstrijd heeft gevochten.

“Hij is boos, dat heb ik al eerder gezien. En als zo’n vechters boos zijn op mij, proberen ze me dood te maken”, zei hij met een lach. “Mijn job is om te doen wat ik doe en mijn kalmte te bewaren.”

© AFP

Het gevecht wordt door critici gezien als een pure publiciteitstunt, bokskenners geven McGregor dan ook geen enkele kans. Organistar en voorzitter van de Ultime Fighting Championship, Dana White, counterde die kritiek echter: “Als twee mannen de ring in stappen en op elkaar beginnen te meppen, is alles mogelijk. Als je fan bent van gevechtssporten, is er nooit een betere tijd geweest.”

Tickets? Tussen 500 en 10.000 dollar...

De organisatoren van de kamp hebben overigens de prijzen van de tickets bekendgemaakt. Kaartjes voor het duel in de T-Mobile Arena in Las Vegas, waar plaats is voor 20.000 fans, kosten tussen 500 en 10.000 dollar of tussen de 436 en 8.720 euro...

Waarnemers verwachten dat het gevecht het recordbedrag van een miljard dollar aan inkomsten kan genereren dankzij onder meer tv-rechten en reclame. Mayweather is al zeker van een cheque van 100 miljoen dollar, vier keer meer dan McGregor.

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten