© Politie

Politie zoekt overvallers die jongeren gewelddadig beroofden aan station Mechelen

De politie is op zoek naar drie mannen die dit voorjaar enkele jongeren hebben overvallen in de buurt van het station van Mechelen. Eén van de daders werd gefilmd aan de ingang van het station.

inke

De feiten gebeurden op zondag 19 maart omstreeks 21.20 uur. De slachtoffers, jongens uit Leest en Puurs, waren die avond iets gaan eten in een restaurant tegenover het station. Toen ze op weg waren naar hun wagen in de Stationsstraat, werd één van de jongens plots langs achter vastgegrepen, ter hoogte van het mediabedrijf Sanoma.

Het slachtoffer werd in een houdgreep gehouden door een onbekende man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Een tweede onbekende gaf hem een vuistslag in het gezicht en verschillende trappen op zijn knie zodat hij op de grond viel. Het slachtoffer moest zijn smartphone afgeven. Een derde man hield ondertussen de vrienden van het slachtoffer op een afstand. Daarna fouilleerde die man het slachtoffer en pakte ook nog 60 euro uit zijn portefeuille. De drie overvallers gingen er daarna vandoor in de richting van het station.

© Politie

Dader gefilmd

Aan de ingang van het station werd die avond een Afrikaanse man gefilmd die beantwoordt aan de beschrijving van één van de daders. Het is mogelijk de man die de vrienden van het slachtoffer bedreigde en het geld uit de portefeuille nam. Het gaat om een Afrikaanse man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is struis gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij was volledig in het zwart gekleed met een jas met een kap.

De tweede Afrikaanse man is iets jonger en kleiner, ongeveer 1m65 lang. Hij droeg een grijze trainingsbroek van het merk Nike. De derde dader heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en is ongeveer 18 jaar oud. Hij heeft donker achteruit gekamd haar en meet ook zo’n 1m65. Hij droeg een vest, type Armani, en een donkere broek.

Wie meer informatie heeft over de daders of over de feiten, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER