© Shutterstock

Hier vind je de leukste zomerbars van het land

Kies je voor een vakantie dicht bij huis, maar toch zin om eens andere oorden te verkennen en een drankje te gaan drinken? Prijs jezelf gelukkig want in Vlaanderen rijzen de zomerbars als paddenstoelen uit de grond.

flb

De zomer kan ook leuk zijn in eigen land en de aanwezigheid van zomerbars zorgen net voor dat tikkeltje vakantiesfeer extra. Een volledig overzicht van alle zomerbars in Vlaanderen vind je hier, maar wij plukten er alvast enkele leuke adresjes uit in de hoofdstad van elke provincie.

Antwerpen

De grootste beachbar vind je op Bocadero aan de kaaien, ondertussen een klassieker tijdens de Antwerpse zomer. Wie het liever wat kleinschaliger wil, kan kiezen voor de bohemian tuin van Jardim, iets verder in de Scheldebocht. Ook de Zomerfabriek bij Zurenborg en De Living in het Harmoniepark zijn leuke alternatieven. Voor het beste uitzicht moet je op de Black Smoke Rooftop Bar zijn.

Info over alle Antwerpse zomerbars vind je hier.

Gent

In Gent kun je net zoals tijdens de voorbije zomers ook dit jaar weer terecht op Dok, maar bij Bar Bricolage iets verderop in de Chinastraat hebben ze een leuke bar bijeen getimmerd waar het aangenaam toeven is en je een concertje kunt meepikken. Chillen met zicht op de Watersportbaan doe je in Barboire. Leuke nieuwkomer is trouwens Eat Love Pic-Nic, gevestigd in een groene oase in het midden van het centrum in de Veldstraat.

Info over alle Gentse zomerbars vind je hier.

Brugge

In het parkje tussen het Stationsplein en de Boeveriepoort kun je in het URB EGG-café terecht voor een flinke brok cultuur, maar evengoed voor een drankje en een hapje met de vrienden. Tijdens juli en augustus opent het bekende café De Republiek met Hof de Plezance ook een zomerbar in de Naaldenstraat.

Info over alle Brugse zomerbars vind je hier.

Hasselt

Het zomerse paradepaardje bij uitstek vind je in Hasselt bij Ipanema, voor het vierde jaar op rij te vinden naast Club Versuz. Je kunt er van cocktails slurpen terwijl je met je voeten in het verwarmde zwembad plonst. Een beetje Ibiza, maar dan in het hartje van Hasselt.

Brussel

Langs de kaaien aan het Saincteletteplein is dé plaats waar Brusselaars in de zomer tijdens Brussel Bad van een drankje en een zuiders hapje komen genieten. Plof je neer in een strandstoel en geniet van de vele exotische specialiteiten. Een Brusselse mix op zijn best! Graag iets met een panoramisch uitzicht over de stad, dan ben je beter af op Les Jardins Suspendus bovenop de beroemde Parking 58.

Info over alle Brusselse zomerbars vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer