Direct naar artikelinhoud
wimbledon

Murray uitgeschakeld in kwartfinale Wimbledon

Andy Murray.Beeld Photo News

Andy Murray is uitgeschakeld op Wimbledon. De Britse nummer één van de wereld en van de plaatsingslijst ging vandaag in vijf sets onderuit tegen de Amerikaan Sam Querrey: 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1, 6-1.

Murray won het Engelse grastoernooi vorig jaar en in 2013. Tegen Querrey begon hij nog goed, maar hij moest in de vierde en vijfde set buigen voor de als 24ste geplaatste Amerikaan. Voor Murray is het de derde keer na 2008 en 2014 dat hij strandt in de kwartfinales in Londen.

 De titelverdediger had het in eerdere partijen tegen de Fransman Benoît Paire en de Italiaan Fabio Fognini ook niet gemakkelijk, maar won toch uiteindelijk steeds met overtuigende cijfers. Tegen Querrey pakte de dertigjarige Schot de eerst set in twintig minuten met 6-3, maar daarna raakte Querrey steeds beter in de wedstrijd en won de tweede set.

Murray kwam opnieuw op voorsprong door in de tiebreak van de derde set het verschil te maken. Daarna greep de Amerikaanse nummer 28 van de wereld echter meteen het initiatief en gaf de mondiale nummer één geen kans meer.

Novak Djokovic kan de nummer één-positie van Murray overnemen. Daarvoor moet de Serviër wel het toernooi van Wimbledon winnen.