Belg die als laatste met erotische kunstenares werd gezien, houdt vol dat hij haar niet heeft vermoord

© rr

De Belgische fotograaf Stephan M. (55) is door ons land uitgeleverd aan Duitsland, waar hij verdacht wordt van de moord op de Poolse erotische kunstenares Ewa Kacprzykowska (41). De vrouw is in maart van dit jaar wellicht doodgestoken tijdens een sm-spel in Berlijn.

tg

De Belgische fotograaf Stephan M. uit Leopoldsburg gaf zich enkele dagen na de moord zelf aan op het politiebureau nadat hij zichzelf had herkend op het opsporingsbericht dat de Duitse politie had verspreid. Ze werden op de dag van de moord gefilmd in een nachtwinkel waar ze een fles rode wijn en twee flessen wodka kochten. “Want om zich helemaal te kunnen uitleven tijdens haar sadomasochistische spelletjes moest ze zich eerst altijd volgieten met alcohol”, verklaarde een ex-vriendje aan de politie.

“We hebben de man uitgeleverd aan de Duitse autoriteiten. Hij zit daar nog steeds in voorhechtenis. Ondertussen heeft het parket Limburg diverse verzoeken tot bijkomende onderzoekshandelingen vanwege de Duitse collega’s ontvangen en laten uitvoeren”, zegt procureur Pieter Strauven van het parket Limburg, afdeling Hasselt.

Financiële problemen

Op 20 maart van dit jaar werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in een appartement in de Berlijnse wijk Keuzberg. Het vuur was duidelijk aangestoken en diende, zo bleek nadien, om een moord te camoufleren. Die op de Poolse Ewa Kacprzykowska. Ze was met verschillende messteken omgebracht. Maar het lichaam vertoonde ook nog andere sporen van geweld.

De Berlijnse politie verspreidde een opsporingsbericht en doorzocht haar laptop en kwam er al snel achter dat de vrouwer er opvallende fantasieën op nahield. Ze hield van rollenspellen, van sm-spelletjes en bondage, waarbij ze mannen vastbond of ze zichzelf liet vastbinden om dan seksueel te worden vernederd. De spelletjes werden ook meestal gefilmd of gefotografeerd. Voor de kick en voor het geld, want de vrouw had het moeilijk om rond te komen en hoopte zo nog wat extra te verdienen, zegt een Duitse journalist die de zaak op de voet volgt.

Zweepjes, handboeien en kaarsvet

Zweepjes, handboeien, kaarsvet, klemmen, zelfs elektrische schokken. Voor Ewa Kowska, haar artiestennaam, kon het allemaal. Met één sessie had ze weer genoeg verdiend om de week door te komen.

Maar vier maanden geleden liep het spel dus verkeerd af. Ze kwam om door bruut geweld, zo schreef de anatoom-patholoog in zijn autopsieverslag. Ze stikte niet door de rookontwikkeling in haar flat, maar door massief bloedverlies als gevolg van messteken, tijdens of na het sm-spel.

De politie onderzoekt onder meer of er een ruzie geweest is over de foto’s die ze verspreidde en waarop haar klanten ‘soms in vol ornaat’ te zien waren. Er moet alleszins iets gebeurd zijn wat de dader woest maakte.

Haar laatste bezoeker, de Belgische fotograaf, zit in de cel maar ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen