© imagefield.be

Opmerkelijk: door dit simpele trucje smaken je zelfgekweekte tomaten véél beter

Niets zo lekker als een zelfgekweekt tomaatje, toch? Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben nu ontdekt hoe je zo’n heerlijke tomaat nóg lekkerder maakt!

mige

Wie echt overheerlijke tomaten wilt, moet zout toevoegen aan het water waarmee hij of zij de tomaten bewatert. Door de toevoeging van het zout gaan tomaten minder water opnemen. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat er meer suikers in de vrucht zitten, waardoor de smaak veel intenser wordt. Telers die op smaak concentreren, gaan meestal voor kleinere varianten, hoe groter de tomaat hoe minder smaak er vaak in zit. “Door zout toe te voegen aan het water kunnen we het beste van de twee combineren: grote én lekkere tomaten”, aldus Bart Van de Wal, onderzoeker aan de faculteit bio-ingenieurwetenschappen van de UGent tegen de VRT.

“Op termijn willen we nog veel meer testen uitvoeren. Voorlopig was het zoutgehalte in het water tijdens de tests constant. We willen in de toekomst met gevarieerde zoutgehaltes kunnen spelen tijdens de proeven om zo de verschillende effecten nog beter in kaart te brengen”, concludeert Van de Wal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer