VIDEO. Deze man is één van de 38 die geweigerd werden op Tomorrowland

Zowel de Privacycommissie als het Comité P zijn een onderzoek gestart naar de screening van alle Tomorrowland-festivalgangers. Daarbij werden 38 mensen geweerd. Lars Laeremans is één van hen. Hij vertelt openlijk over waarom hij geweigerd werd.

mige

“De bedoeling was om met een hele groep vrienden naar Tomorrowland te gaan, tot ik een mail kreeg”, steekt Laeremans van wal tegen de VRT. In de mail stond het volgende te lezen: “Beste Lars, omwille van veiligheidsredenen moet de federale politie alle mensen die een ticket voor Tomorrowland kochten, screenen. Jammer genoeg hebben we voor jou een negatief advies ontvangen. Tomorrowland volgt dit advies nauw op. We zullen je dus niet toelaten op het festival en we blokkeren je bandje en je ticket.”

Naar de reden van de blokkering is het volgens Laeremans gissen. “Ik weet nog altijd niet wat die veiligheidsredenen betekenen eigenlijk. Ik ben totaal niet geradicaliseerd, en ben dat ook niet van plan. Ik ben er zelfs tegen. Ik ga elk weekend naar een festival bijna en ik heb nog nooit een voorval met de security gehad en ben ook nog nooit ergens buitengevlogen. Ik sta ook niet bekend omwille van vechtpartijen, heb geen stadionverbod, want dat dachten ze eerst. Ik ben zelfs nog nooit naar de voetbal gaan kijken.” Toch is Laeremans geen onbeschreven blad. Zo is hij drie jaar geleden moeten voorkomen bij de politierechtbank voor rijden onder invloed van alcohol en drugs. Hij kreeg daarvoor een rijverbod en een boete. “Het was een samenval van dingen, maar als dat de reden is, dan mag er in plaats van 400.000 man maar 100.000 eigenlijk binnen op Tomorrowland”, besluit de jongeman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer