Let op: vandaag is de allerlaatste dag om uw belastingaangifte in te dienen via Tax-on-web

© Photo News

Het is donderdag 13 juli, dat betekent dat het vandaag de laatste dag is om uw belastingaangifte via Tax-on-web in te dienen. Meer dan 2,5 miljoen personen hebben dat al gedaan.

rrln, tg

De deadline voor het indienen van uw belastingaangifte via Tax-on-web loopt vandaag af. U hebt dus tot middernacht de tijd om de digitale formulieren in te vullen.

De deadline is strikt: “Vrijdag 14 juli om 00.01 uur bent u te laat. U heeft dan 2,5 maand de tijd gehad om uw aangifte te doen, want Tax-on-web staat sinds 26 april online”, liet Francis Adyns van de FOD Financiën eerder al weten.

Elektronisch ondertekenen

Vergeet bij het indienen zeker niet uw aangifte op het einde elektronisch te onderteken. Dat doet u door op de knop ‘Onderschrijven’ te klikken. Eens dat gebeurd is, krijgt u een bevestiging waarin staat dat de aangifte goed werd ontvangen door de FOD Financiën.

Mocht u een foutje hebben gemaakt bij het invullen dan heeft u tot de deadline van middernacht de mogelijkheid om een correctie aan te brengen.

Als u uw aangifte doet via een boekhouder, dan heeft u de tijd tot 26 oktober.

Wat als u uw aangifte niet invult?

Doet u helemaal niets, dan zal de fiscus u later dit jaar een herinneringsbrief toesturen. U kunt dan alsnog een boekhouder inschakelen of zelf alles invullen. U riskeert dan wel een boete.

Maar als u ook dan geen stappen onderneemt, berekent de fiscus uw belasting in een ‘aanslag van ambtswege’. En dat zal in geen geval voordelig zijn omdat hij geen rekening houdt met zaken die in uw voordeel spelen. U riskeert dus meer te moeten betalen of minder terug te krijgen.

In dit geval bepaalt de fiscus immers zelf uw belastbaar inkomen. Hij gaat daarbij af op de beschikbare gegevens, en van fiscaal optimaliseren zal geen sprake zijn. Kloppen deze gegevens volgens u niet, dan moet u zelf het tegendeel bewijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen